GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GDMSEC-321 PROSES KONTROL Seçmeli Ders Grubu 3 5 3,00

Lisans



Gıda Endüstrisinde proses kontrolünün önemi


Doç. Dr. Duygu BALPETEK KÜLCÜ


1 Gıda Endüstrisinde proses kontrolünün önemi
2 Proses kontrolü prensiplerine giriş

Birinci Öğretim


yok


Yok


Gıda Endüstrisinde proses kontrolünün öneminin öğrenilmesi


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gıda Endüstrisinde proses kontrolünün önemi
2 Proses kontrolü prensiplerine giriş
3 Kontrol hedefleri, Bozan etkenler ve Proses değişkenlerin tanımları
4 Laplace Dönüşümleri
5 Matematiksel modellemenin temelleri
6 Transfer fonksiyonları ve akış şemaları
7 Matematiksel modellemenin temelleri
8 Ara Sınav
9 Proses kontrol elemanları
10 Son Kontrol Elemanı
11 Çeviriciler (A/D ve D/A)
12 - Ölçüm Elemanları
13 Açık ve kapalı hat kontrol sistemlerinin tanımları
14 Kontrol edicilerin sınıflandırılması ve seçimi
15 Bazı gıda mühendisliği işlemlerinde proses kontrol örnekleri
16 Final Sınavı

Food Processing Handbook, Mittal G.S





Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 5 1 5
Tartışma 2 1 2
Soru-Yanıt 1 1 1
Beyin Fırtınası 14 1 14
Makale Kritik Etme 5 1 5
Bireysel Çalışma 14 4 56
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 1 5
Toplam İş Yükü (saat) 90

ÖÇ 1
ÖÇ 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek