Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GDMSEC-321 | PROSES KONTROL | Seçmeli Ders Grubu | 3 | 5 | 3,00 |
Lisans
Gıda Endüstrisinde proses kontrolünün önemi
Doç. Dr. Duygu BALPETEK KÜLCÜ
1 | Gıda Endüstrisinde proses kontrolünün önemi |
2 | Proses kontrolü prensiplerine giriş |
Birinci Öğretim
yok
Yok
Gıda Endüstrisinde proses kontrolünün öneminin öğrenilmesi
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıda Endüstrisinde proses kontrolünün önemi | ||
2 | Proses kontrolü prensiplerine giriş | ||
3 | Kontrol hedefleri, Bozan etkenler ve Proses değişkenlerin tanımları | ||
4 | Laplace Dönüşümleri | ||
5 | Matematiksel modellemenin temelleri | ||
6 | Transfer fonksiyonları ve akış şemaları | ||
7 | Matematiksel modellemenin temelleri | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Proses kontrol elemanları | ||
10 | Son Kontrol Elemanı | ||
11 | Çeviriciler (A/D ve D/A) | ||
12 | - Ölçüm Elemanları | ||
13 | Açık ve kapalı hat kontrol sistemlerinin tanımları | ||
14 | Kontrol edicilerin sınıflandırılması ve seçimi | ||
15 | Bazı gıda mühendisliği işlemlerinde proses kontrol örnekleri | ||
16 | Final Sınavı |
Food Processing Handbook, Mittal G.S
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 5 | 1 | 5 |
Tartışma | 2 | 1 | 2 |
Soru-Yanıt | 1 | 1 | 1 |
Beyin Fırtınası | 14 | 1 | 14 |
Makale Kritik Etme | 5 | 1 | 5 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 1 | 5 |
Toplam İş Yükü (saat) | 90 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |