Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
Lisans
1 |
Şeker kaynakları hakkında bilgi sahibi olur. |
2 |
Şeker ve karbohidrat arasındaki farkı bilir. |
3 |
Farklı tatlandırıcıları ve kullanım alanlarını bilir. |
4 |
Çikolata üretim aşamaları hakkında bilgi sahibi olur. |
5 |
Şekerli ürünler ve üretim teknolojileri hakkında bilgi sahibi olur. |
Yok
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
1-)Şeker pancarından şeker üretim aşamaları.
2-) Şeker ve karbohidrat tanımları.
3-)Sentetik ve doğal tatlandırıcılar.
4-)polisakkaritler
5-)Polisakkaritler
6-)Şekerli ürünlerde kullanılan katkı maddeleri
7-) Karbohidrat içeren gıdalarda gerçekleşen reaksiyonlar: Maillard ve karemelizasyon.
8-) Arasınav
9-)Kakao üretim aşamaları
10-) Çikolata üretim teknolojisi
11-) Çikolota üretim teknolojisi
12-) Helva üretim teknolojisi
13-) Jelibon Üretim Teknolojisi
14-) Pekmez üretim teknolojisi |
- |
- |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Proje Sunma |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
2 |
2 |
Derse Katılım |
1 |
2 |
2 |
Uygulama/Pratik |
45 |
1 |
45 |
Proje Sunma |
45 |
1 |
45 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
25 |
1 |
25 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
119
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek