GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Lisans





1 Şeker kaynakları hakkında bilgi sahibi olur.
2 Şeker ve karbohidrat arasındaki farkı bilir.
3 Farklı tatlandırıcıları ve kullanım alanlarını bilir.
4 Çikolata üretim aşamaları hakkında bilgi sahibi olur.
5 Şekerli ürünler ve üretim teknolojileri hakkında bilgi sahibi olur.



Yok



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 1-)Şeker pancarından şeker üretim aşamaları. 2-) Şeker ve karbohidrat tanımları. 3-)Sentetik ve doğal tatlandırıcılar. 4-)polisakkaritler 5-)Polisakkaritler 6-)Şekerli ürünlerde kullanılan katkı maddeleri 7-) Karbohidrat içeren gıdalarda gerçekleşen reaksiyonlar: Maillard ve karemelizasyon. 8-) Arasınav 9-)Kakao üretim aşamaları 10-) Çikolata üretim teknolojisi 11-) Çikolota üretim teknolojisi 12-) Helva üretim teknolojisi 13-) Jelibon Üretim Teknolojisi 14-) Pekmez üretim teknolojisi - -



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Proje Sunma 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Derse Katılım 1 2 2
Uygulama/Pratik 45 1 45
Proje Sunma 45 1 45
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 25 1 25
Toplam İş Yükü (saat) 119

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek