GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GSM-210 YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMİ Ders 2 4 4,00

Lisans



Bu dersin amacı, öğrencinin; otellerde yiyecek içecek maliyet kontrol sürecine yönelik olarak kullanılan paket programları tanıması ve kullanabilmesini sağlamaktır


Öğr. Gör. Kerem ÇIRAK


1 Paket program aracılığı ile satınalma siparişi oluşturur.
2 Paket program aracılığı ile otelde kullanılan stok malların sisteme tanıtır
3 Paket programda standart reçete oluşturur
4 Paket program aracılığı ile departmanlar arsında ki mal hareketlerini yönetir

Birinci Öğretim


Yok.


Yok


Bir yeme içme işletmesinde ürün satın alma stoklama, teklif hazırlama ve kullanıma sunma aşamalarının bilgisayar programları aracılığıyla uygulanmasını, denetlenmesini ve arşivlenmesini sağlayan aşamaların öğretilmesini kapsar


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Maliyet merkezi/ambar ve satıcıların isteme tanımlanması Ana veriler , alt grup , üst grup ,ana grupların oluşturulması
2 Satınalma siparişleri Birimler ve stok mallarının sisteme tanıtılması
3 Satınalma sipariş talebi oluşturma Fiyat tekliflerinin sisteme girilmesi
4 Satıcıya iade Alımlar(siparişli alımların ve sipariş talebi oluşturmadan alınan malın depoya sokulması )
5 Yanlış girilen faturalı işlemlerin düzeltilmesi Fatura kontrolü (alınan malların faturalarının sisteme girilmesi)
6 Faturaların muhasebe ara programlarına aktarılması Satınalma Raporları ve yorumlanması
7 Departmanların ana depodan transfer talepleri Departmanlar arası mal hareketi
8 ARA SINAV
9 Minimum - maksimum stok seviyelerine göre otomatik sipariş talebi ve transfer talebi oluşturma Ambar yönetimi (Minimum maksimum stok seviyesi tespiti,depolama lokasyonu vb)
10 Kullanımlar(Ödenmez,fire ve zaiyatlar) sisteme girilmesi Raf sırasına göre envanter listesi oluşturma
11 Maliyet kontrolü (Standart reçetelerin sisteme girilmesi) Reçete içine reçete eklenmesi ve departmanlar arası reçete bazlı stok malı transferi
12 Reçetelerin POS sistemi için satış malı olarak tanımlanması
13 Maliyet açısından otel içinde üretilen malların(Yaş pasta, baklava, soslar vb)sisteme tanıtılması ve departmanlar arası transferi
14 Envanter ve dönem sonu işlemleri

Öğretim Elemanı Ders Notları Paket programların yardım menüleri



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Staj yoktur.


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 4 4 16
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 4 4 16
Toplam İş Yükü (saat) 118

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek