GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GSM-117 MATEMATİK Ders 1 1 4,00

Lisans



Mesleki derslere temel oluşturacak temel matematik kavramlarını öğretmek amaçlanmaktadır.


Doç. Dr. Mehmet ŞİMŞEK


1 Kesirlerde dört işlemi yapar
2 Bir ölçü biriminde verilmiş niceliğin farklı ölçü birimlerindeki değerini bulur.
3 Reçete maliyetini hesaplar

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Mesleki derslere temel oluşturacak temel matematik kavramları


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Kesirler
2 Ondalık Sayılar
3 Oran ve Orantı
4 Denklemler
5 Yüzde Kavramı
6 Ağırlık Ölçüleri
7 Hacim Ölçüleri
8 Ara Sınav
9 Ölçek Çarpanı
10 Verim Yüzdesi, Kesinti Kaybı Yüzdesi
11 Porsiyon sayısını ve porsiyon büyüklüğünü hesaplama
12 Birim başına maliyeti hesaplama, Reçete maliyeti, gıda maliyeti yüzdesi
13 Reçete maliyet formu
14 Karşılaştırmalı maliyet
15 Genel Tekrar

Dreesen,L., Nothnagel, M., Wysock, S., Math for the professional kitchen, 2011, WILEY Balcı,M., Temel Matematik, 2016, Palme Yayıncılık.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Staj yoktur.


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 4 4 16
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 4 4 16
Toplam İş Yükü (saat) 118

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek