Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GSM-313 | DENİZ MAHSULLERİ | Seçmeli Ders Grubu | 3 | 5 | 3,00 |
Lisans
Öğrencilerin balık ve diğer deniz ürünlerinin ve bunlardan elde edilen edilen ürünlerin karakteristiklerini bilmelerini sağlamak ve gastronomi ve mutfak sanatları alanında bu ürünleri sağlıklı bir şekilde değerlendirme ve kullanma becerilerini geliştirmektir.
Doç.Dr. Mehmet ŞİMŞEK
1 | Öğrenciler balık ve diğer deniz ürünlerini tanırlar. |
2 | Öğrenciler balık ve diğer deniz ürünlerinin özellikleri, kalite kriterleri, satın alma sürecinde dikkat edilmesi gereken unsurları öğrenirler. |
3 | Öğrenciler balık ve diğer deniz ürünlerinden yapılan yemekleri öğrenirler |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Deniz ürünlerinin tanımı, çeşitleri ve özellikleri, kalite kriterleri, satın alınması sırasında dikkat edilecek hususlar, muhafazası, mutfakta işlenmesi ve sunumu sırasında dikkat edilecek hususlar
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Deniz ürünlerinin genel karakteristikleri | ||
2 | Deniz ürünlerinin fonksiyonları ve gastronomideki kullanım alanları | ||
3 | Tatlı su balıkları ile pişirilen yemekler | ||
4 | Tatlı su balıkları ile pişirilen yemekler | ||
5 | Tuzlu su balıkları ile pişirilen yemekler | ||
6 | Tuzlu su balıkları ile pişirilen yemekler | ||
7 | Tuzlu su balıkları ile pişirilen yemekler | ||
8 | Tuzlu su balıkları ile pişirilen yemekler | ||
9 | Tuzlanmış, kurutulmuş, dumanlanmış deniz ürünleri | ||
10 | Tuzlanmış, kurutulmuş, dumanlanmış deniz ürünleri | ||
11 | Türkiye’ye özgü spesiyel deniz ürünü yemekleri | ||
12 | Türkiye’ye özgü spesiyel deniz ürünü yemekleri | ||
13 | Dünya mutfaklarından spesiyel deniz ürünü yemekleri | ||
14 | Dünya mutfaklarından spesiyel deniz ürünü yemekleri | ||
15 | Genel Tekrar |
Su Ürünlerinde Temel Kalite Kontrol. Candan Varlık - Özkan Özden - Nuray Erkan SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ. Candan Varlık Balık Yemekleri. Kate Whiteman. İş Bankası Kültür Yayınları
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Staj yoktur.
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 3 | 2 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 4 | 3 | 12 |
Toplam İş Yükü (saat) | 90 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |