GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GSM-313 DENİZ MAHSULLERİ Seçmeli Ders Grubu 3 5 3,00

Lisans



Öğrencilerin balık ve diğer deniz ürünlerinin ve bunlardan elde edilen edilen ürünlerin karakteristiklerini bilmelerini sağlamak ve gastronomi ve mutfak sanatları alanında bu ürünleri sağlıklı bir şekilde değerlendirme ve kullanma becerilerini geliştirmektir.


Doç.Dr. Mehmet ŞİMŞEK


1 Öğrenciler balık ve diğer deniz ürünlerini tanırlar.
2 Öğrenciler balık ve diğer deniz ürünlerinin özellikleri, kalite kriterleri, satın alma sürecinde dikkat edilmesi gereken unsurları öğrenirler.
3 Öğrenciler balık ve diğer deniz ürünlerinden yapılan yemekleri öğrenirler

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Deniz ürünlerinin tanımı, çeşitleri ve özellikleri, kalite kriterleri, satın alınması sırasında dikkat edilecek hususlar, muhafazası, mutfakta işlenmesi ve sunumu sırasında dikkat edilecek hususlar


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Deniz ürünlerinin genel karakteristikleri
2 Deniz ürünlerinin fonksiyonları ve gastronomideki kullanım alanları
3 Tatlı su balıkları ile pişirilen yemekler
4 Tatlı su balıkları ile pişirilen yemekler
5 Tuzlu su balıkları ile pişirilen yemekler
6 Tuzlu su balıkları ile pişirilen yemekler
7 Tuzlu su balıkları ile pişirilen yemekler
8 Tuzlu su balıkları ile pişirilen yemekler
9 Tuzlanmış, kurutulmuş, dumanlanmış deniz ürünleri
10 Tuzlanmış, kurutulmuş, dumanlanmış deniz ürünleri
11 Türkiye’ye özgü spesiyel deniz ürünü yemekleri
12 Türkiye’ye özgü spesiyel deniz ürünü yemekleri
13 Dünya mutfaklarından spesiyel deniz ürünü yemekleri
14 Dünya mutfaklarından spesiyel deniz ürünü yemekleri
15 Genel Tekrar

Su Ürünlerinde Temel Kalite Kontrol. Candan Varlık - Özkan Özden - Nuray Erkan SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ. Candan Varlık Balık Yemekleri. Kate Whiteman. İş Bankası Kültür Yayınları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Staj yoktur.


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 3 2 6
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 4 3 12
Toplam İş Yükü (saat) 90

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek