GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GSM-312 İÇECEK TEKNOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 3 6 3,00

Lisans



İçecekler hakkında genel bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.


Doç.Dr. Mehmet ŞİMŞEK


1 İçecekleri sınıflandırabilir.
2 İçeceklerin üretim aşamalarını bilir.
3 İçeceklerin içimi ve bu aşamada dikkat edilmesi gereken hususları bilir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


İçeceklerin kültürleri, gelişimi, üretim aşamaları ve saklanması


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 İçecekler Hakkında Genel Bilgiler, İçecek ve İçki Kavramları
2 Restoran işletmeleri İçin İçeceklerin Önemi, İçeceklerin Sınıflandırılması
3 Çay ve üretim aşamaları
4 Kahve ve üretim aşamaları
5 Meyve suyu üretim aşamaları
6 Gazlı İçecekler, Enerji ve Sporcu İçecekleri
7 Alkolün tanımı ve kısa tarihçesi, alkol değerleri, alkol ve sağlık İçki Üretim Yöntemleri-Mayalandırma yoluyla üretim, Damıtma yoluyla üretim
8 Ara Sınav
9 Alkolün tanımı ve kısa tarihçesi, alkol değerleri, alkol ve sağlık İçki Üretim Yöntemleri-Mayalandırma yoluyla üretim, Damıtma yoluyla üretim
10 Geleneksel Türk İçecekleri; Ayran
11 Geleneksel Türk İçecekleri; Boza, Kefir, Kımız
12 Geleneksel Türk İçecekleri; Salep
13 Geleneksel Türk İçecekleri; Şalgam
14 Geleneksel Türk İçecekleri; Şerbet ve Komposto
15 Genel Tekrar

Yüncü, H.R., 2016. İçecek Bilgisi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, Aktaş, Ö. Ve Özdemir, B., 2012. İçki Teknolojisi, Detay Yayıncılık, Ankara,



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Staj yoktur.


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 2 2 4
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 4 8
Toplam İş Yükü (saat) 84

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek