Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GSM-405 | OSMANLI SARAY MUTFAĞI | Seçmeli Ders Grubu | 4 | 7 | 5,00 |
Lisans
Bu dersin amacı Osmanlı Saray mutfağını tanıtmaktır
Doç. Dr. Mehmet ŞİMŞEK
1 | Osmanlı saray mutfağının özellikleri |
2 | Osmanlı saray mutfağındaki pişirme yöntemleri |
3 | Osmanlı saray mutfak kültürü |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Osmanlı saray mutfağını meydana getiren kültürler, mutfakta uygulanan pişirme yöntemleri, mutfak organizasyonu ve pişirilen yemekler.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Osmanlı saray mutfağını tanımı | ||
2 | Osmanlı saray mutfağında hiyerarşik yapı | ||
3 | Osmanlı saray mutfağının fiziki bölümleri | ||
4 | Osmanlı saray mutfak kültürü | ||
5 | Osmanlı saray mutfağını meydana getiren kültürler | ||
6 | Osmanlı saray mutfağı çorbaları | ||
7 | Osmanlı saray mutfağı çorbaları | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Osmanlı saray mutfağı yemekleri | ||
10 | Osmanlı saray mutfağı yemekleri | ||
11 | Osmanlı saray mutfağı tatlıları | ||
12 | Osmanlı saray mutfağı tatlıları | ||
13 | Osmanlı saray mutfağı zeytinyağlıları | ||
14 | Osmanlı saray mutfağı zeytinyağlıları | ||
15 | Genel tekrar |
Bilgin, A. (2004). Osmanlı Saray Mutfağı (1453-1650). Kitapevi Yayınları, İstanbul.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Staj yoktur.
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 5 | 70 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 18 | 18 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 18 | 18 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |