GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GSM-405 OSMANLI SARAY MUTFAĞI Seçmeli Ders Grubu 4 7 5,00

Lisans



Bu dersin amacı Osmanlı Saray mutfağını tanıtmaktır


Doç. Dr. Mehmet ŞİMŞEK


1 Osmanlı saray mutfağının özellikleri
2 Osmanlı saray mutfağındaki pişirme yöntemleri
3 Osmanlı saray mutfak kültürü

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Osmanlı saray mutfağını meydana getiren kültürler, mutfakta uygulanan pişirme yöntemleri, mutfak organizasyonu ve pişirilen yemekler.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Osmanlı saray mutfağını tanımı
2 Osmanlı saray mutfağında hiyerarşik yapı
3 Osmanlı saray mutfağının fiziki bölümleri
4 Osmanlı saray mutfak kültürü
5 Osmanlı saray mutfağını meydana getiren kültürler
6 Osmanlı saray mutfağı çorbaları
7 Osmanlı saray mutfağı çorbaları
8 Ara Sınav
9 Osmanlı saray mutfağı yemekleri
10 Osmanlı saray mutfağı yemekleri
11 Osmanlı saray mutfağı tatlıları
12 Osmanlı saray mutfağı tatlıları
13 Osmanlı saray mutfağı zeytinyağlıları
14 Osmanlı saray mutfağı zeytinyağlıları
15 Genel tekrar

Bilgin, A. (2004). Osmanlı Saray Mutfağı (1453-1650). Kitapevi Yayınları, İstanbul.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Staj yoktur.


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 5 70
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 18 18
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 18 18
Toplam İş Yükü (saat) 150

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek