Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
TİSEC-216 | TURİZMDE GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 3,00 |
Lisans
Türkçe
Öğrencilerin turizm işletmelerinde uyulması gereken hijyen kuralları ile gıdaların güvenliği konusunda sektörel bilgiye sahip olması amaçlanmaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi Eray TURPCU - Doç. Dr. Hakan Akyurt- Öğr. Gör. Neslihan Akyurt
1 | Hijyen ve sanitasyonun tanımını bilir. |
2 | Bireysel hijyenin ne anlama geldiğini kavrar |
3 | Gıda bozulmalarının kaynağını ve önlenmesinin yollarını kavrayabilir |
4 | İş yerinde fiziksel, kimyasal ve biyolojik etkenlerin özelliklerini sıralayabilir |
5 | Gıda atıklarının turizm sektörü için önemini anlar. |
Birinci Öğretim
yok
Yok
Hijyen koşulları, personelin uyması gereken hijyen kuralları, turistik işletmelerde hijyen, turizmdeki gıda güvenliği ve gıdaların biyolojik etkileri konuları hakkında bilgiler verilecektir.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Dersin ve Ders İzlencesinin Tanımı | ||
2 | Gıda bilimi kavramı | ||
3 | Gıda Kaynaklı Tehlikeler | ||
4 | Gıda Kaynaklı Tehlikeler | ||
5 | Mikrobiyoloji ve gıda kalitesi | ||
6 | Mikrobiyoloji ve gıda kalitesi | ||
7 | Mikrobiyoloji ve gıda kalitesi | ||
8 | Vize sınavı | ||
9 | Turizm işletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon | ||
10 | Turizm işletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon | ||
11 | Temizlik ve Dezenfeksiyon | ||
12 | Personel Hijyeni | ||
13 | Su Hijyeni | ||
14 | İşletmelerin hijyen kuralları | ||
15 | Turizmde Gıda Kullanımının Önemi | ||
16 | Final sınavı |
Tayar, M. ve Kılıç, V., 2014. Gıda Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon, Dora Yayıncılık, Bursa.Göktan, D. ve Tunçel, G., 2016. Temel Gıda Hijyeni, Sidaş Medya, İzmir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 3 | 6 | 18 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 4 | 6 | 24 |
Toplam İş Yükü (saat) | 90 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |