GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TİSEC-216 TURİZMDE GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN Seçmeli Ders Grubu 2 4 3,00

Lisans


Türkçe


Öğrencilerin turizm işletmelerinde uyulması gereken hijyen kuralları ile gıdaların güvenliği konusunda sektörel bilgiye sahip olması amaçlanmaktadır.


Dr. Öğr. Üyesi Eray TURPCU - Doç. Dr. Hakan Akyurt- Öğr. Gör. Neslihan Akyurt


1 Hijyen ve sanitasyonun tanımını bilir.
2 Bireysel hijyenin ne anlama geldiğini kavrar
3 Gıda bozulmalarının kaynağını ve önlenmesinin yollarını kavrayabilir
4 İş yerinde fiziksel, kimyasal ve biyolojik etkenlerin özelliklerini sıralayabilir
5 Gıda atıklarının turizm sektörü için önemini anlar.

Birinci Öğretim


yok


Yok


Hijyen koşulları, personelin uyması gereken hijyen kuralları, turistik işletmelerde hijyen, turizmdeki gıda güvenliği ve gıdaların biyolojik etkileri konuları hakkında bilgiler verilecektir.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Dersin ve Ders İzlencesinin Tanımı
2 Gıda bilimi kavramı
3 Gıda Kaynaklı Tehlikeler
4 Gıda Kaynaklı Tehlikeler
5 Mikrobiyoloji ve gıda kalitesi
6 Mikrobiyoloji ve gıda kalitesi
7 Mikrobiyoloji ve gıda kalitesi
8 Vize sınavı
9 Turizm işletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
10 Turizm işletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
11 Temizlik ve Dezenfeksiyon
12 Personel Hijyeni
13 Su Hijyeni
14 İşletmelerin hijyen kuralları
15 Turizmde Gıda Kullanımının Önemi
16 Final sınavı

Tayar, M. ve Kılıç, V., 2014. Gıda Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon, Dora Yayıncılık, Bursa.Göktan, D. ve Tunçel, G., 2016. Temel Gıda Hijyeni, Sidaş Medya, İzmir.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 3 3
Final Sınavı 1 3 3
Derse Katılım 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 3 6 18
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 4 6 24
Toplam İş Yükü (saat) 90

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek