GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
BİY-530 ANTİMİKROBİYALLER VE ANTİOKSİDANTLARIN ETKİ MEK. Seçmeli Ders Grubu 1 1 6,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Antimikrobiyaller ve antioksidanlar hakkında bilgi edinmek


Prof.Dr. Emine YALÇIN


1 Antimikrobiyallerin yapısı, fonksiyonu ve uygulamaları hakkında bilgi edinmek
2 Antioksidanların yapısı, fonksiyonu ve uygulamaları hakkında bilgi edinmek

Birinci Öğretim


Yok


Yok


antimikrobiyaller, antioksdianlar, etki mekanizmaları


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Antimikrobiyallerin tanımı ve yapısı
2 Antimikrobiyallerin kullanıldığı alanlar
3 Antimikrobiyallerin etki mekanizması-1
4 Antimikrobiyallerin etki mekanizması-2
5 Bakteriyosidal ve bakteriyostatik etki
6 Antimikrobiyallerin üretimi
7 Gıdalarda koruyucu olarak kullanılan antimikrobiyaller
8 Vize Sınavı
9 Serbest radikaller ve etki mekanizmaları
10 Karbohidrat, protein, yağ oksidasyonu
11 Antioksidanların etki mekanizması-1
12 Antioksidanların etki mekanizması-2
13 Eksojen antioksidanlar
14 Endojen antioksidanlar
15 Gıda koruyucusu antioksidanlar
16 Final Sınavı

1. The Antioxidants, Jamin Condou, Keats Publishing 2. Antimicrobials in Food, P. Michael Davidson. Taylor and Francis



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 60
Quiz 1 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 60
Quiz 1 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Proje Sunma 2 10 20
Makale Yazma 4 5 20
Makale Kritik Etme 4 5 20
Bireysel Çalışma 3 10 30
Performans 4 5 20
Ev Ödevi 5 8 40
Toplam İş Yükü (saat) 180

ÖÇ 1
ÖÇ 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek