Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BİY-554 | MİKROBİYAL BOZUNMA | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Mikrobiyal bozunma hakkında bilgi sağlamak
PROF. DR. EMİNE YALÇIN
1 | Bozunmaya sebep olan mikrobiyal ürünler hakkında bilgi sağlamak |
2 | Mikrobiyal bozunmanın sebeplerini anlamak |
3 | Mikrobiyal bozunmayı önlemede kullanılan yöntemleri öğrenmek |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Mikrobiyal bozunma etmenleri, bozunma süreci
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Mikrobiyal flora | ||
2 | Fiziksel bozulmalar | ||
3 | Mikroobiyal gelişim ve buna bağlı değişimler | ||
4 | Kimyasal bozulmalar | ||
5 | Enzimatik değişimler | ||
6 | Nem transferi ve sıcakılık dalgalanmaları | ||
7 | Oksidasyon ve esterleşme reaksiyonu | ||
8 | Vize Sınavı | ||
9 | Işık etkisi ile oluşan bozulmalar-fotooksidasyon | ||
10 | Su aktivitesi ve mikrobiyal gelişim | ||
11 | Mikrobiyal gelişim üzerine pH, oksijenin etkisi | ||
12 | Mikrobiyal üremeyi engelleyen katkı maddeleri | ||
13 | Mikrobiyal bozunmaya sebep olan sekonder metabolitler | ||
14 | Bozulma kinetiği | ||
15 | Gıda zehirlenmeleri | ||
16 | Final sınavı |
Book Review: Microbial Degradation of Natural Products. Edited by G. Winkelmann, Bernhard Hauer DOI: 10.1002/anie.199303031
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 60 |
Quiz | 1 | 40 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 60 |
Quiz | 1 | 40 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Proje Sunma | 1 | 10 | 10 |
Makale Yazma | 4 | 5 | 20 |
Makale Kritik Etme | 4 | 5 | 20 |
Bireysel Çalışma | 4 | 10 | 40 |
Performans | 4 | 5 | 20 |
Ev Ödevi | 5 | 8 | 40 |
Toplam İş Yükü (saat) | 180 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |