Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BSM-512 | GIDA KAYNAKLI PATOJEN MİKROORGANİZMALAR | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Gıda kaynaklı patojen bakterilerin etki mekanizmaları ve gıdalarda kontrol altına alınma yöntemleri konularında öğrencilere ileri düzeyde bilgi kazandırılma, Gıda kaynaklı patojen bakteriler hakkında bilimsel makaleleri kritik olarak değerlendirip, sonuç çıkarma becerisi kazanma.
Doç.Dr. Selin KALKAN
1 | Gıda patojenleri hakkında genel bilgiye sahip olur |
2 | Hangi patojenin hangi gıda türünde bulunabileceğini ve hangi çeşit zehirlenmeye neden olabileceğini tespit edebilir. |
3 | Patojenlerin gıda içerisinde büyümesini engelleyici yöntemlerden haberdar olur. |
4 | Patojenlerin gıdadan izolasyon yöntemlerinden haberdar olur. |
5 | Patojenlerin zehirleme mekanizmasını bilir. |
6 | Patojenlerin hangi şartlarda üreyebileceği hakkında fikir sahibi olur. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Gıda kaynaklı patojen mikroorganizmaların sınıflandırılması, gelişmeleri üzerine etkili faktörler, sağlık üzerine etkileri, yeni gıda muhafaza yöntemleri ve patojen bakteriler üzerine etkisi, patojen bakteri analizlerinde ileri teknikler
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıda kaynaklı patojen mikroorganizmaların sınıflandırılması | ||
2 | Gıda kaynaklı patojen mikroorganizmaların gelişmeleri üzerine etkili faktörler | ||
3 | Gıda kaynaklı patojen bakterilerin patojenite mekanizmaları | ||
4 | Gıda kaynaklı patojen mikroorganizmaların sağlık üzerine etkileri | ||
5 | Gıda muhafaza yöntemleri ve patojen mikroorganizmalar üzerine etkileri açısından değerlendirilmeleri | ||
6 | Patojen bakteriler | ||
7 | Patojen bakteriler | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Patojen maya-küfler | ||
10 | Patojen mikroorganizma analizlerinde ileri teknikler: hızlı ve otomatik yöntemler; genetik ve immünolojik teknikler-1 | ||
11 | Tehlike Analizleri Kritik Kontrol Noktaları | ||
12 | Öğrenci sunumları | ||
13 | Öğrenci sunumları | ||
14 | Öğrenci sunumları | ||
15 | Öğrenci sunumları | ||
16 | Final sınavı |
Blackburn, C., McClure.2002. Foodborne Pathogens. Woodhead Publishing Limited. Cambridge, England. Miliotis, M. D. and Bier, J.W. 2003. International Handbook of Foodborne Pathogens, CRC Press 2003
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 40 |
Soru-Yanıt | 1 | 15 |
Makale Kritik Etme | 1 | 15 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 15 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Makale Kritik Etme | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 10 | 70 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 10 | 80 |
Toplam İş Yükü (saat) | 182 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |
ÖÇ 6 |