GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
BSM-514 PREDİKTİF (BELİRLEYİCİ) MİKROBİYOLOJİ VE RAF ÖMRÜ Seçmeli Ders Grubu 1 2 6,00

Yüksek Lisans



Prediktif mikrobiyoloji (betimleyici mikrobiyoloji) uygulamalarıyla, gıdalarda üretim, muhafaza ve dağıtım aşamalarında, çevresel faktörlerin etkisi ile oluşan mikroorganizma davranışlarıyla ilgili bilgi elde edilebilmek


Doç.Dr. Selin KALKAN


1 Prediktif mikrobiyoloji uygulama alanlarını bilir
2 Prediktif mikrobiyoloji uygulamaları ile gıda raf ömrü hesaplama tekniklerini öğrenir

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Prediktif mikrobiyoloji, gıda mikrobiyolojisinin bir alanı olup, gıda ortamında mikroorganizma davranışlarının matematiksel modellerle tahmin edilmesini sağlar


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Prediktif Mikrobiyolojide kullanılan terminoloji
2 Prediktif mikrobiyolojide kullanılan modeller
3 Prediktif mikrobiyolojide kullanılan modeller
4 Prediktif mikrobiyolojide kullanılan modeller
5 Prediktif mikrobiyolojide kullanılan modeller
6 Prediktif mikrobiyolojide kullanılan modeller
7 Prediktif mikrobiyolojide kullanılan yazılımlar
8 Ara sınav
9 Prediktif mikrobiyoloji uygulama alanları
10 Prediktif mikrobiyoloji ve HACCP
11 Gıda Mühendisliğinde prediktif mikrobiyoloji ile ilgili yapılan çalışmalar
12 Öğrenci sunumları
13 Öğrenci sunumları
14 Öğrenci sunumları
15 Öğrenci sunumları
16 Final sınavı

İlgili bilimsel makaleler



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 40
Soru-Yanıt 1 15
Makale Kritik Etme 1 15
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 15
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Tartışma 14 2 28
Soru-Yanıt 14 2 28
Makale Kritik Etme 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 7 49
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 7 49
Toplam İş Yükü (saat) 186

ÖÇ 1
ÖÇ 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek