Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BSM-534 | GIDA İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Hijyen ve sanitasyon kavramlarını tanımlar.
Doç. Dr. Duygu BALPETEK KÜLCÜ
1 | Katı atık türlerini açıklar ve katı atıkların bertaraf yöntemlerini sınıflandırır. |
2 | Kirlenme ve temizlik kavramlarını açıklar. |
3 | işisel Hijyen uygulamalarını açıklar. |
Birinci Öğretim
YOK
Yok
Hijyenik temizlik uygulamalarını açıklar ve hijyenik temizlik uygulamalarında kullanılan maddeleri listeler.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Temel Kavramlar ve Yaklaşımlar | ||
2 | Hijyenik Temizlik Uygulamaları ve Kullanılan Maddeler | ||
3 | Kişisel Hijyen Uygulamaları | ||
4 | Temiz Suyun Sağlanması ve Sanitasyon-I | ||
5 | Gıda Hijyeni | ||
6 | Kişisel Hijyen Uygulamaları | ||
7 | Gıda Hijyeni | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Toplu Yaşam Ortamlarında Hijyen Uygulamaları | ||
10 | Deterjan ve Dezenfektanlar | ||
11 | Kirlilik Türleri | ||
12 | Deterjanların Sınıflandırılması | ||
13 | İş yeri hijyeni | ||
14 | Personel Hijyeni | ||
15 | Final Sınavı |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 5 | 5 | 25 |
Gözlem | 5 | 5 | 25 |
Beyin Fırtınası | 14 | 5 | 70 |
Bireysel Çalışma | 5 | 2 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Toplam İş Yükü (saat) | 179 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |