GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
BSM-534 GIDA İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON Seçmeli Ders Grubu 1 2 6,00

Yüksek Lisans



Hijyen ve sanitasyon kavramlarını tanımlar.


Doç. Dr. Duygu BALPETEK KÜLCÜ


1 Katı atık türlerini açıklar ve katı atıkların bertaraf yöntemlerini sınıflandırır.
2 Kirlenme ve temizlik kavramlarını açıklar.
3 işisel Hijyen uygulamalarını açıklar.

Birinci Öğretim


YOK


Yok


Hijyenik temizlik uygulamalarını açıklar ve hijyenik temizlik uygulamalarında kullanılan maddeleri listeler.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Temel Kavramlar ve Yaklaşımlar
2 Hijyenik Temizlik Uygulamaları ve Kullanılan Maddeler
3 Kişisel Hijyen Uygulamaları
4 Temiz Suyun Sağlanması ve Sanitasyon-I
5 Gıda Hijyeni
6 Kişisel Hijyen Uygulamaları
7 Gıda Hijyeni
8 Ara Sınav
9 Toplu Yaşam Ortamlarında Hijyen Uygulamaları
10 Deterjan ve Dezenfektanlar
11 Kirlilik Türleri
12 Deterjanların Sınıflandırılması
13 İş yeri hijyeni
14 Personel Hijyeni
15 Final Sınavı





Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Tartışma 5 5 25
Gözlem 5 5 25
Beyin Fırtınası 14 5 70
Bireysel Çalışma 5 2 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5
Toplam İş Yükü (saat) 179

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek