Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BSM-539 | BİYOSÜREÇ MÜHENDİSLİĞİNDE KANATLI ETİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Kanatlı eti üretimi, muayenesi, kesim teknikleri, muhafazası ve garding konusunda bilgi vermek
Dr.Öğr.Üyesi Duygu BALPETEK KÜLCÜ
1 | Öğrenci Dünyada ve Türkiye'de kanatlı eti üretim ve tüketim durumu hakkında bilgi sahibi olur. |
2 | Tavukçuluğun dünya ve ülkemizdeki durumunu öğrenir. |
3 | Etlik piliç kesim teknolojisini öğrenir. |
Yok
Yok
Kanatlı endüstrisi, kanatlıların antemortem ve postmortem muayenesi, kanatlı hayvanların taşınması, kesim işlemleri, kanatlı mikrobiyolojisi, kanatlı yan ürünleri ve değerlendirilmesi, önemli kanatlı hastalıkları ve kanatlı eti üretiminde HACCP sisteminin uygulanması.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Dünyada ve Türkiye'de Ticari Kanatlı Eti Endüstrisinin Durumu | ||
2 | Kanatlı Hayvanların Sınıflandırılması | ||
3 | Kanatlı eti ve kalitesi | ||
4 | Etlik piliçlerin kesim teknolojisi | ||
5 | Etlik piliçlerin kesim teknolojisi | ||
6 | Kanatlı hayvanların ve tavuk etinin insan beslenmesindeki önemi | ||
7 | Kanatlı hayvanların ve tavuk etinin insan beslenmesindeki önemi | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Tavuk Etinin Bileşimi | ||
10 | Tavuk Etinin Parçalanması | ||
11 | Tavuk Eti Parçalarının Ticari Olarak Değerlendirilmesi | ||
12 | Tavuk Eti Parçalarının Ticari Olarak Değerlendirilmesi | ||
13 | Kanatlı Hayvan Hastalıkları | ||
14 | Kanatlı Hayvan Hastalıkları | ||
15 | Kanatlı Hayvan Eti ve Et Ürünleri Üretim Tesislerinin Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik | ||
16 | Final Sınavı |
Handbook of Poultry Science and Tech. Volume 1: Primary Processing. Editor: Isabel Guerrero-Legarreta, Ph.D. Wiley 2010. Poultry Meat Processing and Quality. Edited by G.C.Mead. CRC Press. Published by Woodhead Publishing Limited. 2004.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 40 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 60 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 60 |
Final Sınavı için Bireysel Çalışma | 1 | 40 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Tartışma | 3 | 2 | 6 |
Soru-Yanıt | 14 | 2 | 28 |
Takım/Grup Çalışması | 10 | 1 | 10 |
Gözlem | 10 | 2 | 20 |
Beyin Fırtınası | 6 | 1 | 6 |
Makale Kritik Etme | 10 | 3 | 30 |
Bireysel Çalışma | 6 | 3 | 18 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 5 | 2 | 10 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 4 | 1 | 4 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 4 | 1 | 4 |
Okuma | 5 | 2 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 180 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |