GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
BSM-539 BİYOSÜREÇ MÜHENDİSLİĞİNDE KANATLI ETİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli Ders Grubu 1 1 6,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Kanatlı eti üretimi, muayenesi, kesim teknikleri, muhafazası ve garding konusunda bilgi vermek


Dr.Öğr.Üyesi Duygu BALPETEK KÜLCÜ


1 Öğrenci Dünyada ve Türkiye'de kanatlı eti üretim ve tüketim durumu hakkında bilgi sahibi olur.
2 Tavukçuluğun dünya ve ülkemizdeki durumunu öğrenir.
3 Etlik piliç kesim teknolojisini öğrenir.


Yok


Yok


Kanatlı endüstrisi, kanatlıların antemortem ve postmortem muayenesi, kanatlı hayvanların taşınması, kesim işlemleri, kanatlı mikrobiyolojisi, kanatlı yan ürünleri ve değerlendirilmesi, önemli kanatlı hastalıkları ve kanatlı eti üretiminde HACCP sisteminin uygulanması.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Dünyada ve Türkiye'de Ticari Kanatlı Eti Endüstrisinin Durumu
2 Kanatlı Hayvanların Sınıflandırılması
3 Kanatlı eti ve kalitesi
4 Etlik piliçlerin kesim teknolojisi
5 Etlik piliçlerin kesim teknolojisi
6 Kanatlı hayvanların ve tavuk etinin insan beslenmesindeki önemi
7 Kanatlı hayvanların ve tavuk etinin insan beslenmesindeki önemi
8 Ara Sınav
9 Tavuk Etinin Bileşimi
10 Tavuk Etinin Parçalanması
11 Tavuk Eti Parçalarının Ticari Olarak Değerlendirilmesi
12 Tavuk Eti Parçalarının Ticari Olarak Değerlendirilmesi
13 Kanatlı Hayvan Hastalıkları
14 Kanatlı Hayvan Hastalıkları
15 Kanatlı Hayvan Eti ve Et Ürünleri Üretim Tesislerinin Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik
16 Final Sınavı

Handbook of Poultry Science and Tech. Volume 1: Primary Processing. Editor: Isabel Guerrero-Legarreta, Ph.D. Wiley 2010. Poultry Meat Processing and Quality. Edited by G.C.Mead. CRC Press. Published by Woodhead Publishing Limited. 2004.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 40
Bütünleme Sınavı 1 60
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 60
Final Sınavı için Bireysel Çalışma 1 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Bütünleme Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Tartışma 3 2 6
Soru-Yanıt 14 2 28
Takım/Grup Çalışması 10 1 10
Gözlem 10 2 20
Beyin Fırtınası 6 1 6
Makale Kritik Etme 10 3 30
Bireysel Çalışma 6 3 18
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 5 2 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 4 1 4
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 4 1 4
Okuma 5 2 10
Toplam İş Yükü (saat) 180

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek