GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
BSM-546 ENKAPSÜLASYON TEKNİKLERİ Seçmeli Ders Grubu 1 2 6,00

Yüksek Lisans



Enkapsülasyon kavramı, teknikleri, uygulama alanları, yeni ve güncel uygulamaları hakkında bilgi vermek.


Dr. Öğr. Üyesi Duygu ALTIOK


1 Enkapsülasyonu ve teknolojisini kavrar.
2 Enkapsülasyon tekniklerini kavrar ve uygular.
3 Malzeme karakterizasyonu yapar.
4 Aktif bileşenleri tanır.
5 Salım mekanizmalarını kavrar.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Enkapsülasyon kavramı, teknolojisi, enkapsülasyon teknikleri; basit koaservasyon, kompleks koaservasyon, püskürtmeli kurutma, akışkan yatak kurutma, dondurarak kurutma, ekstrüzyon, gıda aktif bileşenlerinin enkapsülasyonu, salımı, teknolojinin gıda sanayiinde kullanım alanları.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Enkapsülasyon kavramı ve teknolojisi
2 Enkapsülasyon teknikleri; basit koaservasyon
3 Kompleks koaservasyon
4 Püskürtmeli kurutma
5 Akışkan yatak kurutma
6 Dondurarak kurutma
7 Ekstrüzyon
8 Ara sınav
9 Enkapsülasyonda kullanılan malzeme çeşitleri
10 Mikroküre ve mikrokapsüller
11 Mikroküre karakterizasyonu
12 Gıda aktif bileşenlerinin enkapsülasyonu
13 Aktif bileşen salım mekanizmaları
14 Enkapsülasyon teknolojinin gıda sanayiinde kullanım alanları.

1. S. Benita, Microencapsulation: Methods and Industrial Applications, 2nd Ed., Taylor and Francis, NY., 2006. 2. N.J.Zuidam, V. Nedovic, Encapsulation Technologies for Active Food Ingredients and Food Processing, Springer-Verlag New York, 2010.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 60
Rapor Hazırlama 1 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Rapor Hazırlama 2 10 20
Bireysel Çalışma 8 5 40
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 6 30
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 6 30
Ev Ödevi 2 5 10
Toplam İş Yükü (saat) 175

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek