Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BSM-553 | FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Mikroorganizmalar, mikrobiyal ürünler, fermentasyon yöntemleri ve üretim teknolojileri hakkında bilgi vermek.
Dr. Öğr. Üyesi Duygu ALTIOK
1 | Fermentasyon ve fermentörler hakkında bilgi sahibi olur. |
2 | Mikroorganizmaların fermentasyon sürecindeki rollerini kavrar. |
3 | Fermentasyon kinetiğini kavrar. |
4 | Fermentasyon türlerini kavrar. |
5 | Çeşitli fermente ürünlerin üretim teknolojilerini kavrar. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Fermentasyonun tanımı ve uygulama alanları. Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve üreme kinetikleri. Mikrobiyal ürünler: birincil ve ikincil metabolitler. Fermentasyon yöntemleri; aerobik ve anaerobik fermentasyonlar, kesikli, kesikli besleme, yarı kesikli, sürekli fermentasyonlar. Fermente ürün teknolojileri.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Fermentasyona giriş | ||
2 | Mikroorganizmalar | ||
3 | Mikroorganizma kültür ve saklama yöntemleri | ||
4 | Mikrobiyal üreme eğrisi ve kinetiği | ||
5 | Mikrobiyal ürünler; birincil ve ikincil metabolitler | ||
6 | Starter kültürler | ||
7 | Biyoreaktörler | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Fermentasyon türleri | ||
10 | Fermentasyon türleri | ||
11 | Ürün üretimi, substrat tüketimi ve kinetikleri, verimlilik | ||
12 | Fermente ürün teknolojileri | ||
13 | Fermente ürün teknolojileri | ||
14 | Fermente ürün teknolojileri |
1.A.L. Demain, N.A. Solomon, Manual of Industrial Microbiology and Biotechnology, American Society for Microbiology, Washington D.C., 1986. 2. Y. Göksungur, Reaction and Fermentation Kinetics in Food Engineering, Sidas Yayınları, 2011. 3. P.F. Stanbury, A. Whitaker, S.J. Hall, Principles of FermentationTechnology, Elsevier Science Ltd, Oxford 1995.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 60 |
Rapor Hazırlama | 1 | 40 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Rapor Hazırlama | 2 | 8 | 16 |
Bireysel Çalışma | 8 | 6 | 48 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 6 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 6 | 30 |
Ev Ödevi | 1 | 5 | 5 |
Toplam İş Yükü (saat) | 174 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |