GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Yüksek Lisans





1 Türk mutfağının tarihsel gelişimini açıklayabilir.
2 Orta Asya Selçuklu ve Beylikler Dönemi'nde tüketilen ürünleri sıralar.
3 Osmanlı Dönemi'nde tüketilen ürünleri sıralar.
4 Cumhuriyet Dönemi'nde tüketilen ürünleri sıralar.
5 Türk mutfağına özgü geleneksel mekânları ve gıda esnafını açıklayabilir.



Yok



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi
2 Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü
3 Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü
4 Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü
5 Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü
6 Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Mutfak Kültürü
7 Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Mutfak Kültürü
8 Ara Sınav
9 Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü
10 Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü
11 Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi
12 Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi
13 Türk Mutfak Kültürü Bağlamında Geleneksel Mekânlar, Yiyecek ve İçecekler
14 T ürk Mutfak Kültürü Bağlamında Geleneksel Mekânlar, Yiyecek ve İçecekler
15 Türk Mutfağından Yemek Örnekleri
16 Dönem Sonu Sınav



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 0 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 0 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 9 9
Final Sınavı 1 9 9
Derse Katılım 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 6 10 60
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 6 10 60
Toplam İş Yükü (saat) 180

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek