Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
Yüksek Lisans
1 |
Türk mutfağının tarihsel gelişimini açıklayabilir. |
2 |
Orta Asya Selçuklu ve Beylikler Dönemi'nde tüketilen ürünleri sıralar. |
3 |
Osmanlı Dönemi'nde tüketilen ürünleri sıralar. |
4 |
Cumhuriyet Dönemi'nde tüketilen ürünleri sıralar. |
5 |
Türk mutfağına özgü geleneksel mekânları ve gıda esnafını açıklayabilir. |
Yok
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi |
|
|
2 |
Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü |
|
|
3 |
Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü |
|
|
4 |
Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü |
|
|
5 |
Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü |
|
|
6 |
Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Mutfak Kültürü |
|
|
7 |
Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Mutfak Kültürü |
|
|
8 |
Ara Sınav |
|
|
9 |
Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü |
|
|
10 |
Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü |
|
|
11 |
Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi |
|
|
12 |
Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi |
|
|
13 |
Türk Mutfak Kültürü Bağlamında Geleneksel Mekânlar, Yiyecek ve İçecekler |
|
|
14 |
T ürk Mutfak Kültürü Bağlamında Geleneksel Mekânlar, Yiyecek ve İçecekler |
|
|
15 |
Türk Mutfağından Yemek Örnekleri |
|
|
16 |
Dönem Sonu Sınav |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
0 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
0 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
9 |
9 |
Final Sınavı |
1 |
9 |
9 |
Derse Katılım |
14 |
3 |
42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
6 |
10 |
60 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
6 |
10 |
60 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
180
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek