Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FNDK505 | SERT KABUKLU MEYVELER VE TÜRLERİNDE YENİ GELİŞMELER | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Meyve fidanı yetiştiriciliğinde hızlı çoğaltım metotları, meyve fidanı üretiminde anacın önemi, meyve fidanı üretiminde yeni teknikler, klonal anaçların çoğaltılması, meyve fidanı üretiminde doku kültürü tekniklerinin uygulanması.
Doç. Dr. Ali TURAN
1 | Bahçe Bitkileri bölümü lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, alanında edinilmiş bilgileri uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirebilir. |
2 | Uzmanlık alanı ile ilgili kaynaklara ulaşabilir, bu kaynaklardan yararlanabilir ve kendini sürekli yeniler. |
3 | Çalışmalarını, uzmanlık alanındaki gelişmeleri ve araştırma sonuçlarını sözlü, yazılı ve görsel araçlardan yararlanarak aktarabilir. |
4 | Edinilmiş uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Bu ders kapsamında çoğaltmanın tanımı, amacı ve bitki çoğaltma yöntemlerine genel bakış, meyvecilikte tohumla çoğaltma, tohumların çimlenme ve çıkış oranlarını artırmak için yapılan uygulamalar, aşıyla çoğaltmanın amacı, avantajları, aşı başarı üzerine etkili faktörler, göz aşısı yöntemleri, kalem aşısı yöntemleri, meyve fidanı üretiminde kullanılan anaçlar, aşı uyuşmazlığının sebepleri, uyuşmazlık belirtileri, çelikle çoğaltma, çeliklerin köklenmesi üzerine etkili faktörler, hormon hazırlama yöntemleri, daldırma ile çoğaltma, mikro çoğaltma konuları anlatılacaktır.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Seleksiyon kavramı, sert kabuklu meyve türlerinde yapılan bazı çalışmalar | Yok | Yok |
2 | Fındıkta çoğaltma konusunda yapılan bazı çalışmalar | Yok | Yok |
3 | Fındıkta verimi etkileyen faktörler konusunda yapılan bazı çalışmalar. | Yok | Yok |
4 | Fındıkta hasat ve harman işlemleri konusunda yapılan bazı çalışmalar. | Yok | Yok |
5 | Fındıkta dip sürgünü kontrolü konusunda yapılan bazı çalışmalar Fındıkta döllenme biyolojisi konusunda yapılan bazı çalışmalar. | Yok | Yok |
6 | Fındık tarımı için kullanılabilecek bazı organik materyal ve malçlar | Yok | Yok |
7 | Kestanede çoğaltma konusunda yapılan bazı çalışmalar | Yok | Yok |
8 | Kestanenin gıda sanayinde kullanılması, özel ormancılık, kestaneden ilaç elde edilmesi vb. konularda yapılan çalışmalar | yok | Yok |
9 | Ara sınav | Yok | Yok |
10 | Kestanede hastalık ve zararlılar ile ilgili bazı çalışmalar | Yok | Yok |
11 | Bazı ülkelerde kestane yetiştiriciliği ile ilgili çalışmalar | Yok | Yok |
12 | Kestanede meyve kalitesi ve muhafaza konusunda çalışmalar | Yok | Yok |
13 | Bazı ülkelerde ceviz yetiştiriciliği ile ilgili çalışmalar | Yok | Yok |
14 | Cevizde çoğaltma konusunda yapılan bazı çalışmalar | Yok | Yok |
15 | Final | Yok | Yok |
Sert Kabuklu Meyveler (Ilıman İklim Meyve Türleri II)
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Proje Hazırlama | 7 | 4 | 28 |
Makale Kritik Etme | 5 | 14 | 70 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 186 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |