Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FNDK513 | FIDIKTA BİYOAKTİF BİLEŞENLER | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Dersin amacı, öğrencilere fındık ve ürünlerinde bulunan biyoaktif bileşenlerin kimliği, hangi ingrediyenlerden ve nasıl meydana geldikleri, sınıflandırılmaları, üretim teknikleri, metabolizmadaki önemleri, pazar talepleri ve ilgili oldukları yasal düzenlemeler hakkında bilgi vermektir.
Doç. Dr. Kaan KALTALIOGLU
1 | Fındık ve ürünlerindeki biyoaktif bileşenlerle ilgili bilgiyi açıklayabilme |
2 | Fındık ve ürünlerindeki biyoaktif bileşenlerin üretim teknikleri ile ilgili bilgiyi kavrayabilme |
3 | Sağlıklı yaşamda fındık orijinli biyoaktif bileşenlerin rolünü açıklayabilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Fındık ve ürünlerinde biyoaktif bileşen kavramı, Fındık ve ürünlerinde biyoaktif bileşenlerin oluşumu ve sınıflandırılması, Biyoaktif bileşenlerin üretim teknikleri, Biyoaktif bileşenlerin insan sağlığındaki önemi, Biyoaktif bileşenlerin pazar talepleri ve yasal düzenlemeler
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Dersin Tanıtımı, Kapsamı ve Önemi | ||
2 | Karbonhidratlar, lipidler | ||
3 | Proteins, amino acids | ||
4 | Fındık ve ürünlerindeki biyoaktif bileşenlerin kimliği ve sınıflandırılması | ||
5 | Fındık ve ürünlerindeki biyoaktif bileşenlerin kimliği ve sınıflandırılması | ||
6 | Fındık ve ürünlerindeki biyoaktif bileşenlerin kimliği ve sınıflandırılması | ||
7 | Fındık ve ürünlerindeki biyoaktif bileşikler ve sağlık üzerine etkileri | ||
8 | Fındık ve ürünlerindeki biyoaktif bileşikler ve sağlık üzerine etkileri | ||
9 | Biyoaktif bileşen üretiminde kullanılan teknikler | ||
10 | Biyoaktif bileşen üretiminde kullanılan teknikler | ||
11 | Biyoaktif bileşen üretiminde kullanılan teknikler | ||
12 | Biyoaktif bileşen üretiminde kullanılan teknikler | ||
13 | Biyoaktif bileşenlerin metabolizmadaki önemi | ||
14 | Biyoaktif bileşenlerin metabolizmadaki önemi |
1. Natural Bioactive Compounds from Fruits and Vegetables as Health Promoters: Part II, Dr. Luis rodrigues da silva, Branca Maris Silve, Bentham Books, Syf. E-ISBN: 9781681082431 2. Güncel makaleler
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 7 | 2 | 14 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 3 | 21 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 7 | 3 | 21 |
Ev Ödevi | 8 | 4 | 32 |
Toplam İş Yükü (saat) | 176 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |