Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
FNDK523 |
FINDIK VE FINDIK ÜRÜNLERİ KONTAMİNANTLAR |
Seçmeli Ders Grubu |
1 |
1 |
6,00 |
Yüksek Lisans
Fındık ve fındık ürünlerinde oluşabilecek kontaminantların kavratılması
Dr. Öğr. Üy. Hasan KARAOSMANOĞLU
1 |
Gıda güvenliği kavramının anlaşılması |
2 |
Ağır metallar ve gıda güvenliği |
3 |
HMF ve gıda güvenliği |
4 |
Akrilamid ve gıda güvenliği |
5 |
PAH ve gıda güvenliği |
Birinci Öğretim
Yok
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Gıda güvenliği |
|
|
2 |
Güvenli gıda |
|
|
3 |
Kontaminasyon ve kontaminant kavramı |
|
|
4 |
Isıl olmayan kontaminantlar |
|
|
5 |
Aflatoksin-1 |
|
|
6 |
Aflatoxin-2 |
|
|
7 |
Ağır metal kontaminasyonu-1 |
|
|
8 |
Ağır metal kontaminasyonu-2 |
|
|
9 |
Isıl işlem kontaminasyonu |
|
|
10 |
HMF-1 |
|
|
11 |
HMF-2 |
|
|
12 |
Akrilamid-1 |
|
|
13 |
Akrilamid-2 |
|
|
14 |
PAH-1 |
|
|
15 |
PAH-2 |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
60 |
1 |
60 |
Final Sınavı |
60 |
1 |
60 |
Proje Tasarımı /Yönetimi |
60 |
1 |
60 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
180
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek