GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FNDK523 FINDIK VE FINDIK ÜRÜNLERİ KONTAMİNANTLAR Seçmeli Ders Grubu 1 1 6,00

Yüksek Lisans



Fındık ve fındık ürünlerinde oluşabilecek kontaminantların kavratılması


Dr. Öğr. Üy. Hasan KARAOSMANOĞLU


1 Gıda güvenliği kavramının anlaşılması
2 Ağır metallar ve gıda güvenliği
3 HMF ve gıda güvenliği
4 Akrilamid ve gıda güvenliği
5 PAH ve gıda güvenliği

Birinci Öğretim



Yok



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gıda güvenliği
2 Güvenli gıda
3 Kontaminasyon ve kontaminant kavramı
4 Isıl olmayan kontaminantlar
5 Aflatoksin-1
6 Aflatoxin-2
7 Ağır metal kontaminasyonu-1
8 Ağır metal kontaminasyonu-2
9 Isıl işlem kontaminasyonu
10 HMF-1
11 HMF-2
12 Akrilamid-1
13 Akrilamid-2
14 PAH-1
15 PAH-2



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 60 1 60
Final Sınavı 60 1 60
Proje Tasarımı /Yönetimi 60 1 60
Toplam İş Yükü (saat) 180

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek