Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
FNDK522 |
FINDIK VE FINDIK ÜRÜNLERİNDE DUYUSAL TEST YÖNTEMLERİ |
Seçmeli Ders Grubu |
1 |
2 |
6,00 |
Yüksek Lisans
Fındık ve fındık ürünlerinde duyusal değerlendirme yöntemlerinin anlaşılması
Dr. Öğr. Üy. Hasan KARAOSMANOĞLU
1 |
Gıda kalitesi ve duyusal kalite karakteristiklerinin kavranması |
2 |
Duyusal değerlendirme kavramının öneminin anlaşılması |
3 |
Duyusal değerlendirmede ürün ve panel kontrollerinin anlaşılması |
4 |
Duyusal değerlendirmede panelist seçimi ve öneminin kavratılması |
Birinci Öğretim
Yok
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Gıda kalitesi |
|
|
2 |
Duyusal kalite karakteristikleri |
|
|
3 |
Duyusal değerlendirme nedir? |
|
|
4 |
Duyusal değerlendirmede insan faktörü |
|
|
5 |
Duyusal değerlendirme labaratuvarı |
|
|
6 |
panelist seçimi ve panel büyüklüğü |
|
|
7 |
Farklılık testleri |
|
|
8 |
duyusal değerlendirmede kullanılan skalalar |
|
|
9 |
Lezzet profili analizi |
|
|
10 |
Doku profili analizi |
|
|
11 |
Duyusal testlerin tüketici tercih çalışmalarında kullanılması |
|
|
12 |
Uygulama-1 |
|
|
13 |
Uygulama-2 |
|
|
14 |
Uygulama-3 |
|
|
15 |
Uygulama-3 |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
60 |
1 |
60 |
Final Sınavı |
60 |
1 |
60 |
Proje Tasarımı /Yönetimi |
60 |
1 |
60 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
180
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek