GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FNDK522 FINDIK VE FINDIK ÜRÜNLERİNDE DUYUSAL TEST YÖNTEMLERİ Seçmeli Ders Grubu 1 2 6,00

Yüksek Lisans



Fındık ve fındık ürünlerinde duyusal değerlendirme yöntemlerinin anlaşılması


Dr. Öğr. Üy. Hasan KARAOSMANOĞLU


1 Gıda kalitesi ve duyusal kalite karakteristiklerinin kavranması
2 Duyusal değerlendirme kavramının öneminin anlaşılması
3 Duyusal değerlendirmede ürün ve panel kontrollerinin anlaşılması
4 Duyusal değerlendirmede panelist seçimi ve öneminin kavratılması

Birinci Öğretim



Yok



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gıda kalitesi
2 Duyusal kalite karakteristikleri
3 Duyusal değerlendirme nedir?
4 Duyusal değerlendirmede insan faktörü
5 Duyusal değerlendirme labaratuvarı
6 panelist seçimi ve panel büyüklüğü
7 Farklılık testleri
8 duyusal değerlendirmede kullanılan skalalar
9 Lezzet profili analizi
10 Doku profili analizi
11 Duyusal testlerin tüketici tercih çalışmalarında kullanılması
12 Uygulama-1
13 Uygulama-2
14 Uygulama-3
15 Uygulama-3



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 60 1 60
Final Sınavı 60 1 60
Proje Tasarımı /Yönetimi 60 1 60
Toplam İş Yükü (saat) 180

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek