Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GDM500 | SEMİNER | Ders | 1 | 2 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Yeni ürün geliştirmek
Doç. Dr. Selin KALKAN
1 | Ürün geliştirmek nedir öğrenir |
2 | Olan ürünlerde geliştirme yöntemlerini araştırmayı ve uygulamayı öğrenir |
3 | Yeni ürün geliştirmeyi tasarlar ve planlar |
4 | Piyasa etüdü yapmayı öğrenir |
5 | Arz-talep oluşumunu ve talep şekillerini öğrenir |
Birinci Öğretim
Gıda teknolojisi dersi almış olmak
Gıda analizlerini bilmek
Ürün Fikri Beyin Fırtınası ... Fikirlerin Değerlendirilmesi. ... Geri Bildirim ve Pazar Değerlendirmesi. ... Sosyal Medya Kullanımı ... Rekabet Durumunun Analizi. ... Prototip ve Pazarlama
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Varolan ürünlerin gelişim ve üretim aşamalarını izlemek | ||
2 | Ürün Fikri Beyin Fırtınası ... | ||
3 | Fikirlerin Değerlendirilmesi ve laboratuvar çalışmaları | Deneme aşaması | |
4 | Geri Bildirim ve Pazar Değerlendirmesi. | ||
5 | Tasarım Kriterlerinin Belirlenmesi | ||
6 | Maliyetlerin hesaplanması ve miktar belirlemesi | ||
7 | Üretim denemeleri yapmak | ||
8 | Yapılan ürünlerin duyusal analizlerini yapmak | ||
9 | Duyusal analizleri çok iyi olan ürünlerin Mikrobiyolojik ve kimyasal analizlerini yapmak | ||
10 | Analizler sonunda uygun olan ürünleri üretmek |
Kendi tecrübe ve deneyimler internet ortamından bilgiler Laboratuvar çalışmaları
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Laboratuvar | 16 | 20 |
Problem Çözümü | 5 | 10 |
Deney | 16 | 30 |
Beyin Fırtınası | 16 | 10 |
Bireysel Çalışma | 30 | 10 |
Performans | 16 | 10 |
Ev Ödevi | 5 | 10 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Seminer | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Derse Katılım | 16 | 1 | 16 |
Laboratuvar | 16 | 3 | 48 |
Alan Çalışması | 10 | 3 | 30 |
Beyin Fırtınası | 16 | 1 | 16 |
Rapor Hazırlama | 1 | 2 | 2 |
Seminer | 1 | 3 | 3 |
Bireysel Çalışma | 30 | 2 | 60 |
Ev Ödevi | 8 | 1 | 8 |
Toplam İş Yükü (saat) | 183 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |