Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GDM504 | UZMANLIK ALAN DERSİ | Ders | 1 | 2 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Dersin amacı öğrencinin kendi seçtiği bir alanda ileri düzey bilgi edinmesini, araştırma tecrübesi elde etmesini ve konu üzerine oluşmuş akademik literatüre katkı yapmaya başlamasını sağlamaktır. Öğrencinin teorik veya deneysel bir alanda, ve ilgisini çeken herhangi bir konudaki o güne ait en son bilgileri öğrenmesi, ve ardından ilgili literatüre güncel, orjinal ve faydalı bir katkı yapması beklenmektedir.
Prof. Dr. Mehmet Soner Engin
1 | Belirlenen bir konuda kapsamlı bir araştırma yürütebilecektir. |
2 | Belirlenen konuda ders ve/veya seminer verebilecektir. |
3 | Belirlenen konudaki en güncel akademik tartışmalara katılabilecektir. |
4 | Belirlenen konuda literatüre güncel, orijinal ve faydalı bir katkı yapabilecektir. |
5 | Bu konuda geleceğe dönük bir araştırma planı oluşturabilecektir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Öğrencinin ilgi alanları çerçevesinde öğretim görevlisi ile birlikte ilgi duyulan konu üzerinde bir araştırma projesi oluşturulur. Öğrenci her hafta belirlenen saatlerde dersi veren öğretim üyesine okudukları hakkında rapor verir. Bunlarla birlikte öğrenci belirledikleri konu üzerine öğretim üyesinin gözetmenliğinde orjinal çalışmasına devam eder. Ders, öğrencinin konuya ait en son literatürün bir yorumunu, bu literatüre yapılabilecek katkılardan da bahsetmek suretiyle öğretim görevlisine sunması ile devam eder. Bu süreçte öğrenciden bu alanda bir ya da iki adet mini proje hazırlaması da istenir. Ders, dönem sonunda yapılan çalışmanın öğretim üyesinin değerlendirilmesine sunulmasıyla son bulur.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları | ||
2 | Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları | ||
3 | Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları | ||
4 | Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları | ||
5 | Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları | ||
6 | Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları | ||
7 | Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Ürün geliştirme fikirleri oluşumu için araştırmalar | ||
10 | Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları | ||
11 | Ürün geliştirme fikirleri için kavram geliştirme ve yol haritası çıkarma | ||
12 | Ürün geliştirme fikirleri için pazar analizleri | ||
13 | Ürün geliştirme fikirleri için pazar analizlerinin değerlendirilmesi | ||
14 | Fikirlerin geçekleşme olasıkları için beyin fırtınası | ||
15 | Olası fikirlerin yazılı kaynak haline getirilmesi | ||
16 | Final sınavı |
İlgili bilimsel kitaplar ve makaleler.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 35 |
Tartışma | 1 | 5 |
Soru-Yanıt | 1 | 10 |
Makale Yazma | 1 | 10 |
Makale Kritik Etme | 1 | 10 |
Bireysel Çalışma | 1 | 10 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Tartışma | 14 | 1 | 14 |
Soru-Yanıt | 14 | 1 | 14 |
Makale Yazma | 9 | 5 | 45 |
Makale Kritik Etme | 8 | 5 | 40 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 6 | 5 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 6 | 5 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 177 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |