GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GDM504 UZMANLIK ALAN DERSİ Ders 1 2 6,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Dersin amacı öğrencinin kendi seçtiği bir alanda ileri düzey bilgi edinmesini, araştırma tecrübesi elde etmesini ve konu üzerine oluşmuş akademik literatüre katkı yapmaya başlamasını sağlamaktır. Öğrencinin teorik veya deneysel bir alanda, ve ilgisini çeken herhangi bir konudaki o güne ait en son bilgileri öğrenmesi, ve ardından ilgili literatüre güncel, orjinal ve faydalı bir katkı yapması beklenmektedir.


Prof. Dr. Mehmet Soner Engin


1 Belirlenen bir konuda kapsamlı bir araştırma yürütebilecektir.
2 Belirlenen konuda ders ve/veya seminer verebilecektir.
3 Belirlenen konudaki en güncel akademik tartışmalara katılabilecektir.
4 Belirlenen konuda literatüre güncel, orijinal ve faydalı bir katkı yapabilecektir.
5 Bu konuda geleceğe dönük bir araştırma planı oluşturabilecektir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Öğrencinin ilgi alanları çerçevesinde öğretim görevlisi ile birlikte ilgi duyulan konu üzerinde bir araştırma projesi oluşturulur. Öğrenci her hafta belirlenen saatlerde dersi veren öğretim üyesine okudukları hakkında rapor verir. Bunlarla birlikte öğrenci belirledikleri konu üzerine öğretim üyesinin gözetmenliğinde orjinal çalışmasına devam eder. Ders, öğrencinin konuya ait en son literatürün bir yorumunu, bu literatüre yapılabilecek katkılardan da bahsetmek suretiyle öğretim görevlisine sunması ile devam eder. Bu süreçte öğrenciden bu alanda bir ya da iki adet mini proje hazırlaması da istenir. Ders, dönem sonunda yapılan çalışmanın öğretim üyesinin değerlendirilmesine sunulmasıyla son bulur.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları
2 Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları
3 Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları
4 Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları
5 Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları
6 Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları
7 Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları
8 Ara sınav
9 Ürün geliştirme fikirleri oluşumu için araştırmalar
10 Gıda Mühendisliği ile ilgili Bilimsel Araştırma Konuları
11 Ürün geliştirme fikirleri için kavram geliştirme ve yol haritası çıkarma
12 Ürün geliştirme fikirleri için pazar analizleri
13 Ürün geliştirme fikirleri için pazar analizlerinin değerlendirilmesi
14 Fikirlerin geçekleşme olasıkları için beyin fırtınası
15 Olası fikirlerin yazılı kaynak haline getirilmesi
16 Final sınavı

İlgili bilimsel kitaplar ve makaleler.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 35
Tartışma 1 5
Soru-Yanıt 1 10
Makale Yazma 1 10
Makale Kritik Etme 1 10
Bireysel Çalışma 1 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Tartışma 14 1 14
Soru-Yanıt 14 1 14
Makale Yazma 9 5 45
Makale Kritik Etme 8 5 40
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 6 5 30
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 6 5 30
Toplam İş Yükü (saat) 177

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek