Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GDM508 | LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN BİYOKİMYSAL ÖZELLİKLERİ VE GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANIMI | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Laktik asit bakterilerinin sınıflandırılması, fizyolojisi ve gıda endüstrisinde kullanımı, sağlık ve hastalık üzerine etkileri hakkında bilgi vermektir.
Doç. Dr. Selin KALKAN
1 | Öğrenci laktik asit bakterilerinin tanımını ve morfolojik özelliklerini kavrayacaktır. |
2 | Öğrenci laktik asit bakterilerinin endüstride kullanımı hakkında bilgi sahibi olur. |
3 | Öğrenci laktik asit bakterilerinin ürettiği antimikrobiyal bileşiklerden haberdar olur. |
4 | Öğrenci sağlık ve hastalıkta laktik asit bakterilerinin önemini kavrar. |
5 | Fermente ürünlerde laktik asit bakterilerinin fonksiyonlarından haberdar olacaklardır. |
Birinci Öğretim
Yok
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Laktik asit bakterilerinin tanımı, morfolojik, fizyolojik özellikleri | ||
2 | Laktik asit bakterilerinin sınıflandırılması ve sınıflandırmada kullanılan yöntemler | ||
3 | Laktik asit bakterilerinin metabolizması | ||
4 | Laktik asit bakterilerinin endüstride kullanımı | ||
5 | Laktik asit bakterilerinin gıdadaki stabiliteleri | ||
6 | Laktik asit bakterilerden antimikrobiyal bileşikler | ||
7 | Sağlık ve hastalıkta laktik asit bakterileri | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Fermente süt ürünlerinde laktik asit bakterileri | ||
10 | Tahıl ürünlerinde laktik asit bakterileri | ||
11 | Fermente et ürünlerinde laktik asit bakterileri | ||
12 | Fermente sebze ve diğer ürünlerde laktik asit bakterileri | ||
13 | Dönem ödevleri ve sunumlar | ||
14 | Dönem ödevleri ve sunumlar | ||
15 | Final sınavı |
Salminen, S., von Wright, A. 1993. Lactic acid bacteria. Marcel Dekker, Inc., New York. Ünlütürk, A., Turantaş, F., 1999. Gıda Mikrobiyolojisi., Mengi Tan Basımevi, İzmir. Erkmen, O, Bozoğlu T. Faruk, 2008. Food Microbiology 3: Food Preservation, İlke Yayınevi No:15 Erkmen O, Bozoğlu T. Faruk, 2008. Food Microbiology 1: Microorganisms, microbial growth, foodborne diseases and detection of microorganisms and their toxins, İlke Yayınevi No:13 Yaygın H., Kılıç S., 1993. Süt Endüstrisinde Saf Kültür. Altındağ Ofset, İzmir. Tunail N. 2009, Mikrobiyoloji. Pelin Ofset. Ankara. Madigan M., Martinko J., 2010. Mikroorganizmaların Biyolojisi(çeviri). Palme Yayıncılık, Ankara Holzapfel WH, Wood BJB. 2014. Lactic Acid Bacteria. Biodiversity and Taxonomy. Wiley Blackwell.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Tartışma | 2 | 10 | 20 |
Makale Kritik Etme | 2 | 10 | 20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 4 | 15 | 60 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 15 | 75 |
Toplam İş Yükü (saat) | 179 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |