Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GDM516 | ENKAPSÜLASYON TEKNİKLERİ | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Enkapsülasyon kavramı, teknikleri, uygulama alanları, yeni ve güncel uygulamaları hakkında bilgi vermek.
Dr. Öğr. Üyesi Duygu ALTIOK
1 | Enkapsülasyonu ve teknolojisini kavrar. |
2 | Enkapsülasyon tekniklerini kavrar ve uygular. |
3 | Malzeme karakterizasyonu yapar. |
4 | Aktif bileşenleri tanır. |
5 | Salım mekanizmalarını kavrar. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Enkapsülasyon kavramı, teknolojisi, enkapsülasyon teknikleri; basit koaservasyon, kompleks koaservasyon, püskürtmeli kurutma, akışkan yatak kurutma, dondurarak kurutma, ekstrüzyon, gıda aktif bileşenlerinin enkapsülasyonu, salımı, teknolojinin gıda sanayiinde kullanım alanları.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Enkapsülasyon kavramı ve teknolojisi | ||
2 | Enkapsülasyon teknikleri; basit koaservasyon | ||
3 | Kompleks koaservasyon | ||
4 | Püskürtmeli kurutma | ||
5 | Akışkan yatak kurutma | ||
6 | Dondurarak kurutma | ||
7 | Ekstrüzyon | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Enkapsülasyonda kullanılan malzeme çeşitleri | ||
10 | Mikroküre ve mikrokapsüller | ||
11 | Mikroküre karakterizasyonu | ||
12 | Gıda aktif bileşenlerinin enkapsülasyonu | ||
13 | Aktif bileşen salım mekanizmaları | ||
14 | Enkapsülasyon teknolojinin gıda sanayiinde kullanım alanları. |
1. S. Benita, Microencapsulation: Methods and Industrial Applications, 2nd Ed., Taylor and Francis, NY., 2006. 2. N.J.Zuidam, V. Nedovic, Encapsulation Technologies for Active Food Ingredients and Food Processing, Springer-Verlag New York, 2010.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 60 |
Rapor Hazırlama | 1 | 40 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Rapor Hazırlama | 2 | 10 | 20 |
Bireysel Çalışma | 8 | 5 | 40 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 6 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 6 | 30 |
Ev Ödevi | 2 | 5 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 175 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |
ÖÇ 3 |
ÖÇ 4 |
ÖÇ 5 |