GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Yüksek Lisans





1 Öğrenciler, et ürünleri endüstrisinde kullanılan yenilikçi teknolojileri ve bu teknolojilerin nasıl çalıştığını anlayacaklar.
2 Öğrenciler, yenilikçi teknolojilerin gıda güvenliği ve kalite standartlarına nasıl katkı sağladığını değerlendirecekler
3 Öğrenciler, et ürünleri endüstrisinde sürdürülebilirlik ilkelerini ve çevresel etkileri değerlendirecekler.
4 Öğrenciler, tüketicilerin taleplerini ve pazar trendlerini değerlendirerek yenilikçi yaklaşımların nasıl şekillendirildiğini anlayacaklar.
5 Öğrenciler, et teknolojisinde karşılaşılan sorunları çözmek için eleştirel düşünme becerilerini geliştirecekler ve yenilikçi çözümler önerme yeteneklerini artıracaklar.



Yok



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Giriş ve Temel Kavramlar Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
2 Geleneksel yöntemlerin incelenmesi ve sınırlamaları Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
3 Yenilikçi İşleme Teknolojileri Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
4 Her bir teknolojinin çalışma prensiplerinin ve uygulama alanlarının incelenmesi Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
5 Et ürünlerinde gıda güvenliğinin önemi Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
6 Yenilikçi teknolojilerin gıda güvenliği ve kalite yönetimine katkıları Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
7 Yenilikçi ambalajlama malzemeleri ve tekniklerinin tanıtımı Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
8 Vize Sınavı Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
9 Raf ömrünü uzatma teknikleri ve stratejileri Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
10 Et endüstrisinde sürdürülebilirlik kavramı Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
11 Sürdürülebilirlik ilkelerinin et teknolojisinde uygulanması Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
12 Tüketici taleplerine yanıt olarak yenilikçi ürün geliştirme stratejileri Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
13 Çevresel etkilerin azaltılması için yenilikçi yaklaşımlar Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
14 Pazarlama ve marka yönetimi stratejilerinin et teknolojisine etkisi Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.
15 Final Sınavı Dersin uygulaması bulunmamaktadır. Dersin laboratuar uygulaması bulunmamaktadır.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Soru-Yanıt 5 8 40
Makale Kritik Etme 1 18 18
Bireysel Çalışma 14 4 56
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 18 18
Toplam İş Yükü (saat) 176

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek