GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GDM524 DOĞAL ANTİOKSİDANLAR Seçmeli Ders Grubu 1 2 6,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Antioksidanları genel olarak tanımlama, Antioksidanların işleme teknolojisi açısından önemini açıklama


Prof. Dr. Mehmet Soner ENGİN


1 Serbest radikallerin oluşumunu ve ne olduğunu öğrenir
2 Serbest oksijen radikallerinin nasıl oluştuğunu öğrenir
3 Oksidan ve antioksidanların ne olduğunu kavrar
4 Antioksidanlar ve sağlık arasındaki ilişkiyi öğrenir
5 Antioksidanların gıda endütrisindeki kullanımını öğrenir

Birinci Öğretim



Yok


Gıda Mühendisliği temel alanları kapsamında işlenmiş gıda ürünlerinde kullanılan antioksidanların önemi, doğal ürünlerden eldesi ve miktar tayini yöntemleri


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Serbest radikaller
2 Serbest oksijen radikalleri ve reaktif oksijen türleri
3 Serbest radikal kaynaklan
4 Antioksidanlar
5 Antioksidanların sağlık üzerine etkileri
6 Doğal antioksidanların hastalıklara karşı koruyucu etkisi
7 Eksojen antioksidanlar
8 Antioksidan besinler
9 polifenoller
10 flavonoidler
11 karotenoidler
12 Gıda endüstrisinde antioksidan eklenmiş fonksiyonel gıdalar
13 Gıdalardaki antioksidanların ekstraksiyon yöntemleri
14 Gıdalardaki antioksidan içeriklerinin belirlenmesi

Free Radicals, Oxidative Stress, and Antioxidants, Tomris Özben



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 3 3
Final Sınavı 1 4 4
Derse Katılım 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 3 21
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 5 70
Ev Ödevi 1 40 40
Toplam İş Yükü (saat) 180

ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek