Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BİY-807 | SUCUL ORGANİZMA KAYNAKLI ZEHİRLENMELER | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 6,00 |
Doktora
Besin mikrobiyolojisi prensiplerinin, önemli besin kaynaklı hastalıklar ve bu hastalıklarla diğer mikrobiyolojik problemlerin engellenmesi için uygulanması gereken yöntemlerin ve HACCP/ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi gereklerinin uygulamasının öğretilmesi amaçlanmaktadır
1 | Toplu beslenme sistemlerinde oluşabilecek hijyenik riskleri belirleyebilir |
2 | Besin zehirlenmesi ve besin kaynaklı hastalıkları önleyici uygulamaları açıklar ve uygular |
Birinci Öğretim
Yok
Bu ders; Besin mikrobiyolojisine genel bakış-I ,Besin mikrobiyolojisine genel bakış-II ,Dünya çapında besin zehirlenmeleri ve besin kaynaklı hastalıklar-I ,Dünya çapında besin zehirlenmeleri ve besin kaynaklı hastalıklar-II ,Toplu Beslenme Sistemlerinde hijyen ve sanitasyon ,Besin hijyeni ,Personel hijyeni ,Araç-gereç hijyeni ,Toplu Beslenme Sistemlerinde HACCP sistemi-I ,Toplu Beslenme Sistemlerinde HACCP sistemi-II ,Toplu Beslenme Sistemlerinde ISO 22000 sistemi ,Seminer sunumu ,Proje sunumu ,Proje sunumu ; konularını içermektedir
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Besin mikrobiyolojisine genel bakış- | ||
2 | Besin mikrobiyolojisine genel bakış- | ||
3 | Besin mikrobiyolojisine genel bakış- | ||
4 | Dünya çapında besin zehirlenmeleri ve besin kaynaklı hastalıklar | ||
5 | Dünya çapında besin zehirlenmeleri ve besin kaynaklı hastalıklar | ||
6 | Dünya çapında besin zehirlenmeleri ve besin kaynaklı hastalıklar | ||
7 | Toplu Beslenme Sistemlerinde hijyen ve sanitasyon | ||
8 | Toplu Beslenme Sistemlerinde hijyen ve sanitasyon | ||
9 | Toplu Beslenme Sistemlerinde hijyen ve sanitasyon | ||
10 | Besin hijyeni Personel hijyeni Araç-gereç hijyeni | ||
11 | Besin hijyeni Personel hijyeni Araç-gereç hijyeni | ||
12 | Besin hijyeni Personel hijyeni Araç-gereç hijyeni | ||
13 | Toplu Beslenme Sistemlerinde HACCP sistemi Toplu Beslenme Sistemlerinde ISO 22000 sistemi | ||
14 | Toplu Beslenme Sistemlerinde HACCP sistemi Toplu Beslenme Sistemlerinde ISO 22000 sistemi |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Soru-Yanıt | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 5 | 70 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Toplam İş Yükü (saat) | 182 |
ÖÇ 1 |
ÖÇ 2 |