Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GT-101 | GIDA TEKNOLOJİSİNE GİRİŞ | Ders | 1 | 1 | 5,00 |
Lisans
Türkçe
Öğrencilerin gıda teknolojisi alanında temel bilgilere sahip olmalarının ve üretime esas oluşturan prosesler için ön bilgiler elde etmelerinin sağlanması.
Öğr.Gör.Onur BASANÇELEBİ
1 | Gıda kavramı, gıdaların genel bileşimi, gıdaların enerji değeri, gıdaların bileşiminde bulunan başlıca maddeler hakkında bilgi sahibi olur. |
2 | Gıda teknolojisinde hangi ön işlemlerin uygulandığını açıklayabilir. |
3 | Ham maddelerin temizlenmesinin hangi şekillerde gerçekleştirildiğini açıklayabilir. |
4 | Ham maddenin hangi özelliklerine göre tasnif ve derecelendirmenin yapıldığını, tasnif ve derecelendirmenin nasıl yapıldığını, tasnif ve derecelendirmenin faydalarının neler olduğunu açıklayabilir. |
5 | Gıda teknolojisindeki karıştırma işlemlerini ve karıştırıcıları açıklayabilir. |
6 | Emülsiyon teknolojisine ve emülsifiye ürünleri açıklayabilir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Gıda Tanımı, Gıdaların Genel Bileşimi, Gıdaların Enerji Değeri, Gıdaların Bileşiminde Bulunan Başlıca Maddeler, Ham Madde ve İşlem, Ön İşlemler ve Temizleme, Nakil Elemanları, Sınıflandırma, Derecelendirme, Boyut Küçültme, Karıştırma, Emülsiyon Oluşturma
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıda Tanımı, Gıdaların Genel Bileşimi, Gıdaların Enerji Değeri | ||
2 | Gıdalar ve gıdaların bileşiminde bulunan başlıca maddeler | ||
3 | Gıdalar ve gıdaların bileşiminde bulunan başlıca maddeler | ||
4 | Ham madde ve ham maddenin işlenebilirliği | ||
5 | Gıda teknolojisinde ön işlemler ve temizleme | ||
6 | Gıda teknolojisinde ön işlemler ve temizleme | ||
7 | Öğrenilen bilgilerinin gözden geçirilmesi | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Ara sınav sorularının değerlendirilmesi | ||
10 | Nakil elemanları | ||
11 | Gıdaların sınıflandırılması ve derecelendirilmesi | ||
12 | Boyut Küçültme | ||
13 | Gıda teknolojisinde uygulanan karıştırma işlemleri ve karıştırıcılar | ||
14 | Emülsiyon teknolojisi | ||
15 | Öğrenilen bilgilerinin gözden geçirilmesi | ||
16 | Final sınavı |
Gıda Teknolojisi. Sıdıka BULDUK. Detay Yayıncılık Gıda Teknolojisine Giriş Ders Notları, Prof.Dr.Muharrem CERTEL, Akdeniz Üniversitesi
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 6 | 2 | 12 |
Soru-Yanıt | 6 | 2 | 12 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 6 | 5 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 7 | 7 | 49 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |