GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GT-101 GIDA TEKNOLOJİSİNE GİRİŞ Ders 1 1 5,00

Lisans


Türkçe


Öğrencilerin gıda teknolojisi alanında temel bilgilere sahip olmalarının ve üretime esas oluşturan prosesler için ön bilgiler elde etmelerinin sağlanması.


Öğr.Gör.Onur BASANÇELEBİ


1 Gıda kavramı, gıdaların genel bileşimi, gıdaların enerji değeri, gıdaların bileşiminde bulunan başlıca maddeler hakkında bilgi sahibi olur.
2 Gıda teknolojisinde hangi ön işlemlerin uygulandığını açıklayabilir.
3 Ham maddelerin temizlenmesinin hangi şekillerde gerçekleştirildiğini açıklayabilir.
4 Ham maddenin hangi özelliklerine göre tasnif ve derecelendirmenin yapıldığını, tasnif ve derecelendirmenin nasıl yapıldığını, tasnif ve derecelendirmenin faydalarının neler olduğunu açıklayabilir.
5 Gıda teknolojisindeki karıştırma işlemlerini ve karıştırıcıları açıklayabilir.
6 Emülsiyon teknolojisine ve emülsifiye ürünleri açıklayabilir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Gıda Tanımı, Gıdaların Genel Bileşimi, Gıdaların Enerji Değeri, Gıdaların Bileşiminde Bulunan Başlıca Maddeler, Ham Madde ve İşlem, Ön İşlemler ve Temizleme, Nakil Elemanları, Sınıflandırma, Derecelendirme, Boyut Küçültme, Karıştırma, Emülsiyon Oluşturma


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gıda Tanımı, Gıdaların Genel Bileşimi, Gıdaların Enerji Değeri
2 Gıdalar ve gıdaların bileşiminde bulunan başlıca maddeler
3 Gıdalar ve gıdaların bileşiminde bulunan başlıca maddeler
4 Ham madde ve ham maddenin işlenebilirliği
5 Gıda teknolojisinde ön işlemler ve temizleme
6 Gıda teknolojisinde ön işlemler ve temizleme
7 Öğrenilen bilgilerinin gözden geçirilmesi
8 Ara sınav
9 Ara sınav sorularının değerlendirilmesi
10 Nakil elemanları
11 Gıdaların sınıflandırılması ve derecelendirilmesi
12 Boyut Küçültme
13 Gıda teknolojisinde uygulanan karıştırma işlemleri ve karıştırıcılar
14 Emülsiyon teknolojisi
15 Öğrenilen bilgilerinin gözden geçirilmesi
16 Final sınavı

Gıda Teknolojisi. Sıdıka BULDUK. Detay Yayıncılık Gıda Teknolojisine Giriş Ders Notları, Prof.Dr.Muharrem CERTEL, Akdeniz Üniversitesi



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Bütünleme Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Tartışma 6 2 12
Soru-Yanıt 6 2 12
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 6 5 30
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 7 49
Toplam İş Yükü (saat) 150

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8
ÖÇ 1 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 3 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 4 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 5 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 6 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek