Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
SEC-110 | GIDA SEKTÖRÜNDE İSG | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 2,00 |
Önlisans
Türkçe
Gıda sektörünün tanıtmak, sektöre özgü tehlikeler ile risk faktörleri ve alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirmek.
Doç. Dr. Kaan KALTALIOĞLU
1 | Gıda sektörü hakkında genel bilgi sahibi olur. |
2 | Gıda sektöründeki riskleri ve tehlikeleri öğrenir. |
3 | Gıda sektöründe karşılaşılabilecek tehlikeleri fark edebilme, ve bu tehlikeleri yok edecek ya da kontrol altında tutacak önlemleri alabilme becerisi kazanır |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Gıda sektörü hakkında genel bilgiler ve isg verileri, gıda sektöründe meydana gelen kazaların ana nedenleri, sektöre özel riskler ve alınması gereken tedbirler, sektöre özgü kimyasallar, gıda sektöründe görülen meslek hastalıkları, Et ve et ürünleri, meyve sebze ürünleri, bitkisel ve hayvansal yağ, süt ve süt ürünleri, tahıl ürünleri ve fırıncılık ürünleri üretiminde İSG tehlike ve risk faktörleri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıda sektörü hakkında genel bilgiler | ||
2 | Gıda sektöründe İSG veri ve istatistikleri | ||
3 | Gıda sektöründe yer alan işlerin genel tanıtımı | ||
4 | Gıda işletmelerinde meydana gelen iş kazalarının ana nedenleri | ||
5 | Sektöre özgü kimyasallar | ||
6 | Gıda sektöründe yer alan işlerin genel tanıtılması | ||
7 | Et ve et ürünleri üretiminde İSG tehlike ve risk faktörleri | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Meyve ve sebze ürünleri üretiminde İSG tehlike ve risk faktörleri | ||
10 | Süt ve süt ürünleri üretiminde İSG tehlike ve risk faktörleri | ||
11 | Tahıl ve tahıl ürünleri üretiminde İSG tehlike ve risk faktörleri | ||
12 | Fırıncılık ürünleri ve unlu mamüller üretiminde İSG tehlike ve risk faktörleri | ||
13 | Bitkisel ve hayvansal yağ üretiminde İSG tehlike ve risk faktörleri | ||
14 | Gıda sektörüne ait özel riskler ve alınması gereken güvenlik önlemleri | ||
15 | Gıda sektöründe görülen meslek hastalıkları | ||
16 | Final Sınavı |
1-Ders sorumlusu öğretim görevlisi tarafından hazırlanan ders notları. 2-Melih Akkoyun 2013, Gıda Sektöründe Yer Alan İşyerlerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği Uygulamaları, İş Müfettişi Yardımcılığı Etüdü, Bursa.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 14 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 14 | 14 |
Toplam İş Yükü (saat) | 60 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | |
ÖÇ 1 | 2 | 3 | 2 | 5 | 2 | 1 | 1 | 2 |
ÖÇ 2 | 2 | 3 | 2 | 5 | 2 | 1 | 1 | 2 |
ÖÇ 3 | 2 | 3 | 2 | 5 | 2 | 1 | 1 | 2 |