Önceki Öğrenmenin ve Kredi Hareketliliğinin Tanınması

Giresun Üniversitesi öğrencilerin daha önce örgün eğitim, yaygın eğitim ve serbest öğrenme yoluyla elde ettiği öğrenme kazanımları eğitim programının bir kısmından muaf tutulması ve kredi hareketliliği tanınması yapılabilmektedir.  Üniversitede eğitim düzeylerinde önceki öğrenmenin ve kredi hareketliliğinin tanınması ile ilgili hususlar ilgili eğitim düzeyleri için hazırlanan yönetmeliklerde belirtirmiştir. Eğitim düzeylerine göre ilgili yönetmeliklere ait bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

Giresun Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Altıncı Bölüm Meslek Yüksekokullarına Geçiş ve İntibak, Yeniden Kayıtta Muafiyet Başlığında,

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği İkinci Bölüm Öğrenci Kabul ve Kayıt Şartları, Kayıt Yenileme, Kayıt Silme, Yatay Geçişler ve Danışmanlık Başlığında,

Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Üçüncü Bölüm Öğrenci Kayıt İşlemleri ve Dersler Başlığında,

Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği İkinci Bölüm Lisansüstü Programlara Başvuru, Kabul, Kayıt, İzinler, Özel Öğrenci, Yabancı Öğrenci, Yatay Geçiş ve Bilimsel Hazırlık Başlığında detaylı bir şekilde verilmiştir.