Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
DTOI-102 | YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ | Ders | 1 | 2 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Öğrenci bu ders ile servis kapanış işlemleri, rezervasyon sistemi oluşturma servis öncesi işlemler kasa işlemleri salon yerleşimi modüllerini alacaktır
Öğr. Gör. Şerife UTKU AKGÜN
1 | Salonların yerleşimini planlamak |
2 | Rezervasyon sistemini oluşturmak |
3 | Servis öncesi işlemleri yürütmek |
4 | Servis sırasında yapılan işlemleri yürütmek |
5 | Kasa işlemlerini yapmak |
6 | Kasa işlemlerinin takibini yapmak |
7 | Servis kapanış işlemlerinin yapılmasını sağlamak |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
1-Restaurant salonlarını düzenlenmesi 2-Bar servis alanlarının düzenlenmesi 3-Ziyafet ve konferans salonlarının düzenlenmesi 4-Oda servisi ofisinin düzenlenmesi 5-Teknik donanımların kontrolü 6-Rezervasyon alma sistemi 7-Rezervasyon dağılımını kontrol edilmesi ve ilgili departmanlara iletilmesi 8-Meeting ve önemi 9-Misafirlerin karşılanması ve masa takdimi 10-Menü kartını sunmak ve sipariş almak/ alınmasını sağlamak 11-Adisyon açmak 12-Hesap tahsili ve fatura kesme 13-Kapanış raporu alma ve ilgili birimlere iletme 14-Kapanış görev dağılımı yapmak 15-Malzeme ve ekipmanlarının stoklarını sağlamak
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Restaurant Salonlarını Düzenlemek Barların Servis Alanlarını Düzenlemek | ||
2 | Ziyafet ve Konferans Salonlarını Düzenlemek Oda servisi ofislerini düzenlemek | ||
3 | Teknik donanımları kontrol etmek Rezervasyon alma işlemini gerçekleştirmek | ||
4 | Rezervasyon dağılımını kontrol etmek ve ilgili departmanlara iletmek Salonların hazırlık kontrolünü yapmak | ||
5 | Servis öncesi Meeting yapmak Konukları karşılamak/yerleştirmek | ||
6 | Servis öncesi Meeting yapmak Konukları karşılamak/yerleştirmek Menü kartını sunmak/takip etmek Sipariş alınmasını sağlamak | ||
7 | Önerili satış yapılmasını sağlamak Konuk memnuniyetini sormak | ||
8 | ARA SINAV | ||
9 | Servis akışını Düzenlemek/takip etmek Hesabı tahsil etmek/takip etmek Konukları uğurlamak | ||
10 | Servis akışını Düzenlemek/takip etmek Hesabı tahsil etmek/takip etmek Konukları uğurlamak | ||
11 | Adisyon açmak Hesap tahsili ve Fatura kesmek Kapanış raporlarını almak ve ilgili birimlere iletmek | ||
12 | Adisyonların açılıp açılmadığının kontrolünü yapmak Adisyonlara ilave ürün girişini takibini yapmak | ||
13 | Ödeme işlemlerinin takibini yapmak Kapanış görev dağılımı Yapmak | ||
14 | Malzeme ve ekipmanlarının stoklarını sağlamak Son kontrolleri yapmak | ||
15 | Malzeme ve ekipmanlarının stoklarını sağlamak Son kontrolleri yapmak | ||
16 | Yarıyıl Sonu Sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 4 | 4 |
Final Sınavı | 1 | 4 | 4 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Uygulama/Pratik | 14 | 1 | 14 |
Ev Ödevi | 14 | 4 | 56 |
Toplam İş Yükü (saat) | 120 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | PÇ 18 | PÇ 19 | PÇ 20 | |
ÖÇ 1 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 3 | 4 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 2 | 4 |
ÖÇ 4 | 3 | 3 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 |
ÖÇ 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 |
ÖÇ 6 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 4 | 3 |
ÖÇ 7 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 3 | 4 | 5 |