GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
DTOI-102 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ Ders 1 2 4,00

Önlisans


Türkçe


Öğrenci bu ders ile servis kapanış işlemleri, rezervasyon sistemi oluşturma servis öncesi işlemler kasa işlemleri salon yerleşimi modüllerini alacaktır


Öğr. Gör. Şerife UTKU AKGÜN


1 Salonların yerleşimini planlamak
2 Rezervasyon sistemini oluşturmak
3 Servis öncesi işlemleri yürütmek
4 Servis sırasında yapılan işlemleri yürütmek
5 Kasa işlemlerini yapmak
6 Kasa işlemlerinin takibini yapmak
7 Servis kapanış işlemlerinin yapılmasını sağlamak

Birinci Öğretim


Yok


Yok


1-Restaurant salonlarını düzenlenmesi 2-Bar servis alanlarının düzenlenmesi 3-Ziyafet ve konferans salonlarının düzenlenmesi 4-Oda servisi ofisinin düzenlenmesi 5-Teknik donanımların kontrolü 6-Rezervasyon alma sistemi 7-Rezervasyon dağılımını kontrol edilmesi ve ilgili departmanlara iletilmesi 8-Meeting ve önemi 9-Misafirlerin karşılanması ve masa takdimi 10-Menü kartını sunmak ve sipariş almak/ alınmasını sağlamak 11-Adisyon açmak 12-Hesap tahsili ve fatura kesme 13-Kapanış raporu alma ve ilgili birimlere iletme 14-Kapanış görev dağılımı yapmak 15-Malzeme ve ekipmanlarının stoklarını sağlamak


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Restaurant Salonlarını Düzenlemek Barların Servis Alanlarını Düzenlemek
2 Ziyafet ve Konferans Salonlarını Düzenlemek Oda servisi ofislerini düzenlemek
3 Teknik donanımları kontrol etmek Rezervasyon alma işlemini gerçekleştirmek
4 Rezervasyon dağılımını kontrol etmek ve ilgili departmanlara iletmek Salonların hazırlık kontrolünü yapmak
5 Servis öncesi Meeting yapmak Konukları karşılamak/yerleştirmek
6 Servis öncesi Meeting yapmak Konukları karşılamak/yerleştirmek Menü kartını sunmak/takip etmek Sipariş alınmasını sağlamak
7 Önerili satış yapılmasını sağlamak Konuk memnuniyetini sormak
8 ARA SINAV
9 Servis akışını Düzenlemek/takip etmek Hesabı tahsil etmek/takip etmek Konukları uğurlamak
10 Servis akışını Düzenlemek/takip etmek Hesabı tahsil etmek/takip etmek Konukları uğurlamak
11 Adisyon açmak Hesap tahsili ve Fatura kesmek Kapanış raporlarını almak ve ilgili birimlere iletmek
12 Adisyonların açılıp açılmadığının kontrolünü yapmak Adisyonlara ilave ürün girişini takibini yapmak
13 Ödeme işlemlerinin takibini yapmak Kapanış görev dağılımı Yapmak
14 Malzeme ve ekipmanlarının stoklarını sağlamak Son kontrolleri yapmak
15 Malzeme ve ekipmanlarının stoklarını sağlamak Son kontrolleri yapmak
16 Yarıyıl Sonu Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 4 4
Final Sınavı 1 4 4
Derse Katılım 14 3 42
Uygulama/Pratik 14 1 14
Ev Ödevi 14 4 56
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20
ÖÇ 1 4 5 4 5 4 4 5 4 4 4 3 5 4 5 4 5 3 4 5 5
ÖÇ 2 4 4 4 4 5 5 3 4 5 4 4 5 5 5 4 5 4 4 4 4
ÖÇ 3 5 4 5 4 4 4 5 4 5 5 4 4 5 5 5 5 4 5 2 4
ÖÇ 4 3 3 5 4 4 5 4 5 4 4 4 4 5 5 4 5 5 4 5 4
ÖÇ 5 4 4 5 5 3 5 5 4 5 4 3 4 5 4 4 5 5 5 4 5
ÖÇ 6 5 5 5 4 4 5 4 5 4 5 4 3 4 4 5 3 5 5 4 3
ÖÇ 7 5 4 5 4 4 3 5 4 5 4 5 4 4 3 5 4 5 3 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek