Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
DTOISEC-201 | MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 2,00 |
Önlisans
Türkçe
Mutfak hizmetleri yönetimi dersinin amacı: Mutfağın genel tanımlamasını, genel organizasyon yapısını ve işleyişini, mutfakta gerçekleştirilen operasyonel hizmetleri ve karşılaşılan güçlükleri ve sorunları öğretmektir.
Öğr. Gör. Şerife UTKU AKGÜN
1 | Mutfak yönetiminde verimliliği etkileyen faktörleri açıklayabilecektir. |
2 | Mutfak yönetiminin tanımı, amacı ve sorunlarını açıklar. Yönetimde verimliliğin artırılmasına ilişkin yöntemleri açıklar. Yönetsel zamanı etkileyen faktörleri açıklar. Mutfak organizasyonu, görev tanımlarını açıklar. |
3 | Temel mutfak üretim bilgisi uygulamalarını açıklayabilecektir. |
4 | Mutfak planı ve fiziksel özelliklerini açıklar. Mutfak ekipman ve aletleri sınıflandırır. Mutfak güvenliği ile ilgili önlemleri açıklar. |
Birinci Öğretim
Yok
yok
Mutfak yönetiminde verimliliği etkileyen faktörleri açıklayabilecektir. Mutfak yönetiminin tanımı, amacı ve sorunlarını açıklar. Yönetimde verimliliğin artırılmasına ilişkin yöntemleri açıklar. Yönetsel zamanı etkileyen faktörleri açıklar. Mutfak organizasyonu, görev tanımlarını açıklar. Temel mutfak üretim bilgisi uygulamalarını açıklayabilecektir Mutfak planı ve fiziksel özelliklerini açıklar. Mutfak ekipman ve aletleri sınıflandırır. Mutfak güvenliği ile ilgili önlemleri açıklar. Standart reçeteler ve maliyet kontrolü ile ilgili konuları açıklayabilecektir. Standart reçetenin tanımı, amacı ve sorunlarını açıklar. Maliyet kavramını ve bileşenlerini açıklar. Maliyet Kontrolü ve maliyet sisteminin oluşturulmasını açıklar.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Mutfak Yönetimi | ||
2 | Mutfağın Planlanması ve Kurulumu | ||
3 | Mutfağın Planlanması ve Kurulumu | ||
4 | Mutfağın Bölümleri ve Çalışma Alanları | ||
5 | Mutfağın Bölümleri ve Çalışma Alanları | ||
6 | Mutfak Organizasyonu | ||
7 | Mutfakta Kullanılan Ekipman ve Araç Gereçler | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Mutfakta Kullanılan Ekipman ve Araç Gereçler | ||
10 | Mutfakta Hijyen ve Sanitasyon | ||
11 | Mutfakta Hijyen ve Sanitasyon | ||
12 | Mutfakta Sağlık ve Güvenlik Sistemleri | ||
13 | Mutfakta Sağlık ve Güvenlik Sistemleri | ||
14 | Standart Reçeteler ve Maliyet Kontrolü | ||
15 | Standart Reçeteler ve Maliyet Kontrolü | ||
16 | Final Sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Toplam İş Yükü (saat) | 60 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | PÇ 18 | PÇ 19 | PÇ 20 | |
ÖÇ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 5 | 3 | 5 | 1 | 4 | 1 | 4 | 2 | 5 | 1 | 2 | 5 | 3 | 4 | 4 | 2 |
ÖÇ 2 | 2 | 5 | 4 | 2 | 2 | 5 | 3 | 5 | 2 | 2 | 1 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 2 | 5 | 1 | 2 |
ÖÇ 3 | 3 | 2 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 2 | 4 | 3 | 4 | 1 | 1 | 4 | 4 | 2 | 5 | 2 | 4 | 5 |
ÖÇ 4 | 1 | 5 | 5 | 2 | 2 | 4 | 3 | 2 | 1 | 2 | 5 | 1 | 2 | 4 | 1 | 4 | 3 | 2 | 4 | 4 |