GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
DTOISEC-201 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 2,00

Önlisans


Türkçe


Mutfak hizmetleri yönetimi dersinin amacı: Mutfağın genel tanımlamasını, genel organizasyon yapısını ve işleyişini, mutfakta gerçekleştirilen operasyonel hizmetleri ve karşılaşılan güçlükleri ve sorunları öğretmektir.


Öğr. Gör. Şerife UTKU AKGÜN


1 Mutfak yönetiminde verimliliği etkileyen faktörleri açıklayabilecektir.
2 Mutfak yönetiminin tanımı, amacı ve sorunlarını açıklar. Yönetimde verimliliğin artırılmasına ilişkin yöntemleri açıklar. Yönetsel zamanı etkileyen faktörleri açıklar. Mutfak organizasyonu, görev tanımlarını açıklar.
3 Temel mutfak üretim bilgisi uygulamalarını açıklayabilecektir.
4 Mutfak planı ve fiziksel özelliklerini açıklar. Mutfak ekipman ve aletleri sınıflandırır. Mutfak güvenliği ile ilgili önlemleri açıklar.

Birinci Öğretim


Yok


yok


Mutfak yönetiminde verimliliği etkileyen faktörleri açıklayabilecektir. Mutfak yönetiminin tanımı, amacı ve sorunlarını açıklar. Yönetimde verimliliğin artırılmasına ilişkin yöntemleri açıklar. Yönetsel zamanı etkileyen faktörleri açıklar. Mutfak organizasyonu, görev tanımlarını açıklar. Temel mutfak üretim bilgisi uygulamalarını açıklayabilecektir Mutfak planı ve fiziksel özelliklerini açıklar. Mutfak ekipman ve aletleri sınıflandırır. Mutfak güvenliği ile ilgili önlemleri açıklar. Standart reçeteler ve maliyet kontrolü ile ilgili konuları açıklayabilecektir. Standart reçetenin tanımı, amacı ve sorunlarını açıklar. Maliyet kavramını ve bileşenlerini açıklar. Maliyet Kontrolü ve maliyet sisteminin oluşturulmasını açıklar.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Mutfak Yönetimi
2 Mutfağın Planlanması ve Kurulumu
3 Mutfağın Planlanması ve Kurulumu
4 Mutfağın Bölümleri ve Çalışma Alanları
5 Mutfağın Bölümleri ve Çalışma Alanları
6 Mutfak Organizasyonu
7 Mutfakta Kullanılan Ekipman ve Araç Gereçler
8 Ara Sınav
9 Mutfakta Kullanılan Ekipman ve Araç Gereçler
10 Mutfakta Hijyen ve Sanitasyon
11 Mutfakta Hijyen ve Sanitasyon
12 Mutfakta Sağlık ve Güvenlik Sistemleri
13 Mutfakta Sağlık ve Güvenlik Sistemleri
14 Standart Reçeteler ve Maliyet Kontrolü
15 Standart Reçeteler ve Maliyet Kontrolü
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Bireysel Çalışma 14 4 56
Toplam İş Yükü (saat) 60

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20
ÖÇ 1 2 3 4 5 5 3 5 1 4 1 4 2 5 1 2 5 3 4 4 2
ÖÇ 2 2 5 4 2 2 5 3 5 2 2 1 4 4 2 4 2 2 5 1 2
ÖÇ 3 3 2 5 3 4 4 3 2 4 3 4 1 1 4 4 2 5 2 4 5
ÖÇ 4 1 5 5 2 2 4 3 2 1 2 5 1 2 4 1 4 3 2 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek