GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
DTOISEC-216 MENÜ PLANLAMA Seçmeli Ders Grubu 2 3 2,00

Önlisans



Menü planlama konusunda teorik ve pratik yeterlilikler kazandırılması amaçlanmıştır


Doç. Dr. Mehmet ŞİMŞEK


1 Menü planlama ilkelerini öğrenir.
2 Menü çeşitlerini öğrenir.
3 Menü maliyetlerini hesaplamayı öğrenir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Menü planlama ilkeleri ve çeşitleri


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Besin Grupları
2 Menü planlama
3 Menü çeşitleri ve özellikleri
4 Menü çeşitleri ve özellikleri
5 Menü çeşitleri ve özellikleri
6 Menü çeşitleri ve özellikleri
7 Özel durum menüleri
8 Ara Sınav
9 Özel durum menüleri
10 Özel durum menüleri
11 Özel durum menüleri
12 Menü maliyeti
13 Menü maliyeti
14 Menü maliyeti
15 Genel Tekrar

Küçükaslan, N, Baysal, A, Beslenme İlkeleri ve Menü Planlaması, Ekin Basın Yayım, 2013 Bulduk, S, Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama, Detay yayıncılık, 2005



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Staj Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 10 2 20
Bireysel Çalışma 7 3 21
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 9 9
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 9 9
Toplam İş Yükü (saat) 61

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20
ÖÇ 1 2 4
ÖÇ 2 3 2
ÖÇ 3 3 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek