Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
DTOISEC-216 | MENÜ PLANLAMA | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 2,00 |
Önlisans
Menü planlama konusunda teorik ve pratik yeterlilikler kazandırılması amaçlanmıştır
Doç. Dr. Mehmet ŞİMŞEK
1 | Menü planlama ilkelerini öğrenir. |
2 | Menü çeşitlerini öğrenir. |
3 | Menü maliyetlerini hesaplamayı öğrenir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Menü planlama ilkeleri ve çeşitleri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Besin Grupları | ||
2 | Menü planlama | ||
3 | Menü çeşitleri ve özellikleri | ||
4 | Menü çeşitleri ve özellikleri | ||
5 | Menü çeşitleri ve özellikleri | ||
6 | Menü çeşitleri ve özellikleri | ||
7 | Özel durum menüleri | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Özel durum menüleri | ||
10 | Özel durum menüleri | ||
11 | Özel durum menüleri | ||
12 | Menü maliyeti | ||
13 | Menü maliyeti | ||
14 | Menü maliyeti | ||
15 | Genel Tekrar |
Küçükaslan, N, Baysal, A, Beslenme İlkeleri ve Menü Planlaması, Ekin Basın Yayım, 2013 Bulduk, S, Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama, Detay yayıncılık, 2005
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Staj Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 10 | 2 | 20 |
Bireysel Çalışma | 7 | 3 | 21 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 9 | 9 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 9 | 9 |
Toplam İş Yükü (saat) | 61 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | PÇ 18 | PÇ 19 | PÇ 20 | |
ÖÇ 1 | 2 | 4 | ||||||||||||||||||
ÖÇ 2 | 3 | 2 | ||||||||||||||||||
ÖÇ 3 | 3 | 2 |