| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| DTOISEC-216 | MENÜ PLANLAMA | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 2,00 |
Önlisans
Menü planlama konusunda teorik ve pratik yeterlilikler kazandırılması amaçlanmıştır
Doç. Dr. Mehmet ŞİMŞEK
| 1 | Menü planlama ilkelerini öğrenir. |
| 2 | Menü çeşitlerini öğrenir. |
| 3 | Menü maliyetlerini hesaplamayı öğrenir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Menü planlama ilkeleri ve çeşitleri
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Besin Grupları | ||
| 2 | Menü planlama | ||
| 3 | Menü çeşitleri ve özellikleri | ||
| 4 | Menü çeşitleri ve özellikleri | ||
| 5 | Menü çeşitleri ve özellikleri | ||
| 6 | Menü çeşitleri ve özellikleri | ||
| 7 | Özel durum menüleri | ||
| 8 | Ara Sınav | ||
| 9 | Özel durum menüleri | ||
| 10 | Özel durum menüleri | ||
| 11 | Özel durum menüleri | ||
| 12 | Menü maliyeti | ||
| 13 | Menü maliyeti | ||
| 14 | Menü maliyeti | ||
| 15 | Genel Tekrar |
Küçükaslan, N, Baysal, A, Beslenme İlkeleri ve Menü Planlaması, Ekin Basın Yayım, 2013 Bulduk, S, Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama, Detay yayıncılık, 2005
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Staj Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
| Derse Katılım | 10 | 2 | 20 |
| Bireysel Çalışma | 7 | 3 | 21 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 9 | 9 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 9 | 9 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 61 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | PÇ 18 | PÇ 19 | PÇ 20 | |
| ÖÇ 1 | 2 | 4 | ||||||||||||||||||
| ÖÇ 2 | 3 | 2 | ||||||||||||||||||
| ÖÇ 3 | 3 | 2 |