GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ANS-120 BESİNLERDE TOKSİK ÖĞELER Seçmeli Ders Grubu 1 2 2,00

Önlisans


Türkçe


Besinlerdeki toksinler hakkındaki bilgilerin arttırılabilmek ve besinlerdeki toksik öğeler ile ilgili bilimsel verileri değerlendirilebilme kabiliyeti sağlayabilmektir.


Prof. Dr. Serpil Demirci


1 Öğrencilerin gıdalardaki doğal toksik bileşenler hakkındaki bilgi seviyelerinin artması
2 Öğrencilerin gıdalardaki doğal toksik bileşenlerin irdelenmesi hakkındaki kabiliyetlerini arttırmak.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Besinlerdeki Toksik Öğeler, Toksin Nedir?, Doğal Besin Toksinleri, Bitkisel Kaynaklı Toksinler, Mantar Toksinleri, Hayvansal Kaynaklı Toksinler


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Giriş ve tanımlar
2 Besinlerdeki Toksik Öğeler
3 Besinlerdeki Toksik Öğeler
4 Toksin Nedir?
5 Doğal Besin Toksinleri
6 Doğal Besin Toksinleri
7 Bitkisel Kaynaklı Toksinler
8 Arasınav
9 Bitkisel Kaynaklı Toksinler
10 Bitkisel Kaynaklı Toksinler
11 Mantar Toksinleri
12 Mantar Toksinleri
13 Hayvansal Kaynaklı Toksinler
14 Besinlerle Alınan Zararlı Kimyasalların İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi
15 Besinlerle Alınan Zararlı Kimyasalların İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi
16 Final

Baysal A. Beslenme. Hatiboğlu Yayınları:93, 10.Baskı, Ankara, 2004 Ders notları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 2 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 2 14
Toplam İş Yükü (saat) 60

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 2 2 2 2 4 1 1 2 1 1 1 1 1 1
ÖÇ 2 1 1 1 1 4 1 1 1 1 1 1 1 1 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek