GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
DISG18.SEC104 MESLEKİ YABANCI DİL-II Seçmeli Ders Grubu 1 2 3,00

Önlisans


İngilizce


Öğrencilerin günlük iletişim ve işyerlerinde karşılaşabilecekleri iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gerekli olabilecek dil bilgi ve becerisini kazandırmak.


Doç. Dr. Nuri ÖZTÜRK, Doç. Dr. M. Hakkı YILDIRIM, Öğr. Gör. Dr. Ogün ŞEN


1 Mesleki yabancı dil bilgisine sahip olur.
2 İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili İngilizce mesleki kavram ve tanımları kullanabilir.
3 Basit mesleki konularda kendini yazılı/sözlü olarak ifade edebilecektir.
4 Mesleğiyle ilgili İngilizce işitsel/görsel kaynaklardan yararlanabilecektir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirmesi, Mesleki terim, kavram ve terminoloji, İş sağlığında kulanılan etiket, uyarı levhası, talimatlar, malzeme bilgi güvenlik formlarının okunması, yabancı dildeki uluslarası mevzuatlar ve uluslararası kuruluşlar.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 UNİT 1: An Introduction to the Catering Industry (pp.4-5) Vocabulary: Categories of catering, Venues, Services, Types of catering outlet
2 UNİT 1: An Introduction to the Catering Industry (pp.6-7) Vocabulary: Categories of catering, Venues, Services, Types of catering outlet
3 Unit 2: The Restaurant: Meet the Staff (pp.8-9) Vocabulary: Kitchen staff, Front-of-house staff
4 Unit 2: The Restaurant: Meet the Staff (pp.10-11) Vocabulary: Kitchen staff, Front-of-house staff
5 Unit 3: Clothes and Personal Hygiene (12-13) Vocabulary: Clothes, Hygiene
6 Unit 3: Clothes and Personal Hygiene (14-15) Vocabulary: Clothes, Hygiene
7 Ara Sınava Hazırlık, Konuların Gözden Geçirilmesi
8 Ara Sınav
9 Unit 4: In the kitchen (pp.16-17) Vocabulary: Kitchen areas, Kitchen machinery and equipment, Materials
10 Unit 4: In the kitchen (pp.18-19) Vocabulary: Kitchen areas, Kitchen machinery and equipment, Materials
11 Unit 5: Different Foods, Different Cooking Methods (pp.20-21) Vocabulary: Food, Nutrients, Cooking techniques
12 Unit 5: Different Foods, Different Cooking Methods (pp.22-23) Vocabulary: Food, Nutrients, Cooking techniques
13 Unit 6: Preparing the Menu (pp.24-25) Vocabulary: Dishes, Courses, Types of menus
14 Unit 6: Preparing the Menu (pp.26-27) Vocabulary: Dishes, Courses, Types of menus
15 Final sınava hazırlık, Öğrenilen konuların tekrar edilmesi
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Quiz 14 1 14
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 2 2
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 2 2
Quiz için Bireysel Çalışma 14 1 14
Toplam İş Yükü (saat) 90

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20 PÇ 21 PÇ 22 PÇ 23 PÇ 24 PÇ 25 PÇ 26 PÇ 27 PÇ 28 PÇ 29 PÇ 30 PÇ 31 PÇ 32 PÇ 33 PÇ 34 PÇ 35 PÇ 36 PÇ 37 PÇ 38 PÇ 39
ÖÇ 1 3
ÖÇ 2 3
ÖÇ 3 3
ÖÇ 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek