Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
DISG18.SEC104 | MESLEKİ YABANCI DİL-II | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 3,00 |
Önlisans
İngilizce
Öğrencilerin günlük iletişim ve işyerlerinde karşılaşabilecekleri iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gerekli olabilecek dil bilgi ve becerisini kazandırmak.
Doç. Dr. Nuri ÖZTÜRK, Doç. Dr. M. Hakkı YILDIRIM, Öğr. Gör. Dr. Ogün ŞEN
1 | Mesleki yabancı dil bilgisine sahip olur. |
2 | İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili İngilizce mesleki kavram ve tanımları kullanabilir. |
3 | Basit mesleki konularda kendini yazılı/sözlü olarak ifade edebilecektir. |
4 | Mesleğiyle ilgili İngilizce işitsel/görsel kaynaklardan yararlanabilecektir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirmesi, Mesleki terim, kavram ve terminoloji, İş sağlığında kulanılan etiket, uyarı levhası, talimatlar, malzeme bilgi güvenlik formlarının okunması, yabancı dildeki uluslarası mevzuatlar ve uluslararası kuruluşlar.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | UNİT 1: An Introduction to the Catering Industry (pp.4-5) Vocabulary: Categories of catering, Venues, Services, Types of catering outlet | ||
2 | UNİT 1: An Introduction to the Catering Industry (pp.6-7) Vocabulary: Categories of catering, Venues, Services, Types of catering outlet | ||
3 | Unit 2: The Restaurant: Meet the Staff (pp.8-9) Vocabulary: Kitchen staff, Front-of-house staff | ||
4 | Unit 2: The Restaurant: Meet the Staff (pp.10-11) Vocabulary: Kitchen staff, Front-of-house staff | ||
5 | Unit 3: Clothes and Personal Hygiene (12-13) Vocabulary: Clothes, Hygiene | ||
6 | Unit 3: Clothes and Personal Hygiene (14-15) Vocabulary: Clothes, Hygiene | ||
7 | Ara Sınava Hazırlık, Konuların Gözden Geçirilmesi | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Unit 4: In the kitchen (pp.16-17) Vocabulary: Kitchen areas, Kitchen machinery and equipment, Materials | ||
10 | Unit 4: In the kitchen (pp.18-19) Vocabulary: Kitchen areas, Kitchen machinery and equipment, Materials | ||
11 | Unit 5: Different Foods, Different Cooking Methods (pp.20-21) Vocabulary: Food, Nutrients, Cooking techniques | ||
12 | Unit 5: Different Foods, Different Cooking Methods (pp.22-23) Vocabulary: Food, Nutrients, Cooking techniques | ||
13 | Unit 6: Preparing the Menu (pp.24-25) Vocabulary: Dishes, Courses, Types of menus | ||
14 | Unit 6: Preparing the Menu (pp.26-27) Vocabulary: Dishes, Courses, Types of menus | ||
15 | Final sınava hazırlık, Öğrenilen konuların tekrar edilmesi | ||
16 | Final Sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Quiz | 14 | 1 | 14 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 2 | 2 |
Quiz için Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Toplam İş Yükü (saat) | 90 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | PÇ 18 | PÇ 19 | PÇ 20 | PÇ 21 | PÇ 22 | PÇ 23 | PÇ 24 | PÇ 25 | PÇ 26 | PÇ 27 | PÇ 28 | PÇ 29 | PÇ 30 | PÇ 31 | PÇ 32 | PÇ 33 | PÇ 34 | PÇ 35 | PÇ 36 | PÇ 37 | PÇ 38 | PÇ 39 | |
ÖÇ 1 | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ÖÇ 2 | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ÖÇ 3 | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ÖÇ 4 | 3 |