Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
DISG18.SEC223 | GIDA SEKTÖRÜNDE İSG | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 2,00 |
Önlisans
İlgili mevzuat ile gıda sektöründe karşılaşılan fiziksel, kimyasal ve biyolojik risklerin neler olduğu ve analizi konusunda bilgi vermek. Gıda sektöründe karşılaşılabilecek tehlikeleri fark edebilme, ve bu tehlikeleri yok edecek ya da kontrol altında tutacak önlemleri alabilme becerisini kazandırmak.
1 | Gıdalardan kaynaklanan kimyasal ve biyolojik tehlikeleri ve sağlık üzerine etkilerini öğrenebilecek. |
2 | Gıda sektöründeki işyerlerinde hijyen koşullarının iyileştirilmesi çalışmalarını yapabilir. |
3 | Meslek Hastalıkları ve gıdalardan bulaşabilecek hastalıklar hakında bilgi sahibi olur. |
Birinci Öğretim
yok
yok
Gıda Sektörünün Dünyada ve Türkiye’deki Durumu, temel kavramlar, gıda zehirlenmeleri, fiziksel tehlikeler, biyolojik tehlikeler, kimyasal tehlikeler, bulaşma kaynakları ve yolları, iş yeri hijyeni, bağışıklanma ve kişisel hijyen, işyerlerinde temizlik ve dezenfeksiyon, Gıda Ürünleri Sektöründe Sağlık Muayeneleri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıda Ürünleri İmalatı Sektörü Prosesleri Hakkında Bilgi | ||
2 | Sektörün Temel Sınıflandırılması | ||
3 | Gıda Sektörünün Dünyada ve Türkiye’deki Durumu | ||
4 | Gıda İmalatı Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Verileri ve İstatistikî Bilgiler | ||
5 | Gıda Sektöründe Genel Tehlikeler ve Sağlık Sorunları | ||
6 | Gıda Sektöründe Sağlık Muayeneleri | ||
7 | Gıda İmalatı Sektöründe Risk etmenleri | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Gıda Sektöründe Muayene ve Tetkikleri | ||
10 | Meslek Hastalığı, İşle İlgili Hastalıklar ve Genel Hastalık Bildirimleri | ||
11 | Sağlık Eğitimleri | ||
12 | Bağışıklama | ||
13 | İlkyardım ve Acil Tedavi Organizasyonu | ||
14 | İşyerlerinde ve Eklentilerinde Genel Hijyen Koşullarının Saptanması ve İyileştirilmesi | ||
15 | İşyerinde Beslenme | ||
16 | Final Sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (saat) | 60 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | PÇ 18 | PÇ 19 | PÇ 20 | PÇ 21 | PÇ 22 | PÇ 23 | PÇ 24 | PÇ 25 | PÇ 26 | PÇ 27 | PÇ 28 | PÇ 29 | PÇ 30 | PÇ 31 | PÇ 32 | PÇ 33 | PÇ 34 | PÇ 35 | PÇ 36 | PÇ 37 | PÇ 38 | PÇ 39 | |
ÖÇ 1 | 3 | 2 | 3 | 4 | 3 | 4 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
ÖÇ 2 | 3 | 2 | 3 | 4 | 3 | 4 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
ÖÇ 3 | 3 | 2 | 3 | 4 | 3 | 4 |