GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
DASC18.SEC106 GIDA TEKNOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 1 2 2,00

Önlisans


Türkçe


Gıda muhafaza ve gıda işleme teknolojilerini öğretmek


Öğr. Gör Uğur BAYRAM Öğr. Gör. Engin AYDIN


1 Gıdaların muhafaza yöntemlerindeki teknolojik gelişmeleri açıklar.
2 Gıdaların teknolojik işlemlerini açıklar ve uygular.
3 Gıdalar için uygun depolama tekniklerini açıklar.

Birinci Öğretim


-


-


Gıda teknolojisinin tanımı, Hazır gıda teknolojisinde hammaddeler ve bileşimleri, gıda bozulma etkenleri ve kontrolü, fiziksel gıda muhafaza yöntemleri (soğutma, dondurma, sterilizasyon, pastörizasyon, radyasyon, gaz basıncı, vakum uygulama, filtrasyon), kimyasal gıda muhafaza yöntemleri (tuzlama, tütsüleme, şekerle muhafaza, asitle muhafaza, kimyasal koruyucu madde kullanımı) ve biyolojik gıda muhafaza teknikleri, tahıl, meyve, sebze, et, süt, yağ ve hazır gıdalarda kalite kontrol ilkeleri.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gıda Teknolojisine Giriş
2 Gıdaların Muhafaza Yöntemlerindeki Teknolojik Gelişmeler
3 Konserve
4 Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
5 Tahıl (Hububat) Teknolojisi
6 Süt Teknolojisi
7 Süt ve Ürünleri Teknolojisi
8 Ara Sınav
9 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
10 Bitkisel Yağ Teknolojisi
11 Turşu, Sirke ve Zeytin Teknolojisi
12 Konserve Gıdalar Teknolojisi
13 Dondurulmuş Gıdalar Teknolojisi
14 Gıdaları Depolama Sistemleri
15 Genel Tekrar
16 Final Sınavı

Bulduk, S. Gıda Teknolojisi. Detay Yayıncılık



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bütünleme Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 2 2 4
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 2 4
Toplam İş Yükü (saat) 67

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 5 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek