GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
DASC18.204 PASTANE ÜRÜNLERİ Ders 2 4 3,00

Önlisans



Çeşitli hamur tekniklerini kullanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.


Öğretim Elemanı


1 Pastacılığın genel kuralları, özelliklerini açıklar/sıralar
2 Mutfak atölyesi uygulamalarını gerçekleştirmek üzere kendine uygun günlük zaman planı oluşturur.
3 Günlük zaman planında ortaya çıkan aksaklıkları değerlendirerek gerekli önlemleri alır
4 Pastane bölümünü yönetebilir

Birinci Öğretim


Dersin ön koşulu ya da eş koşulu yoktur.


Yok


Pastane ürünleri dersi, öğrencilere ileri seviye restoran tatlıları ve pastacılık ile ilgili gerekli teorik ve pratik beceriyi kazandırır. Öğrenci ileri pastacılıkta kullanılan teknikleri, malzemeleri ve ekipmanları tanır ve uygulayabilir.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Ders İçeriği, İşleyiş Yöntemi, Kaynaklar Ve Değerlendirme İle İlgili Bilgilendirme Pastacılık ekipmanları ve özellikleri Pastacılıkta kullanılan özel malzemeler ve kullanım teknikleri. yok yok
2 Ön Hazırlıklar /Basit Hamur ile Börekler Hazırlama, Ekmek Dekorları yok yok
3 Ön Hazırlıklar / Milföy Hamuru Hazırlama, Milföy Hamuru ile Yapılan Ürünler yok yok
4 Ön Hazırlıklar / Ekmek Çeşitleri Hazırlama, Poğaça /Çörek /Simit Çeşitleri, Pizza Çeşitlerini Hazırlama yok yok
5 Ön Hazırlıklar / Pişmiş Hamurdan Ürün Hazırlanması yok yok
6 Ön Hazırlıklar / Kek Çeşitleri Hazırlama, Yaş Pasta Hazırlama yok yok
7 Ön Hazırlıklar / Kuru Pasta Hamurlarından Ürünler Hazırlamak yok yok
8 Ara Sınav yok yok
9 Sütlü Tatlılar yok yok
10 Meyve Tatlıları yok yok
11 Özel Türk Tatlıları (Helva, Aşure vb.) Hazırlama yok yok
12 Dondurma ve Sorbe Çeşitleri yok yok
13 Uluslararası Mutfaklardan Tatlı Çeşitleri yok yok
14 Ön Hazırlıklar, Tart, Tartölet, Pay ve Kiş Hazırlama, Şekerleme ile Süsleme yok yok
15 Değerlendirme yok yok

Öğretim Elemanı tarafından eğitim amaç ve içerik bilgilerine göre aşağıda detaylı bilgileri verilen ders kitabı* ve diğer verilen kaynaklar da referans alınarak hazırlanır ve dönem başında öğrencilere soft copy ve hard copy olarak dağıtılır. Kaynak kitap ve okuma önerileri öğrencilere dönem başında ilk hafta içerisinde açıklanır ve temin koşulları konusunda yol gösterir. İnternet ve Bilimsel Kaynaklardan Derlenmiş Ders notları ve Ürün Reçeteleri



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Uygulama/Pratik 14 2 28
Tartışma 14 2 28
Soru-Yanıt 14 1 14
Takım/Grup Çalışması 5 2 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 2 2
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 3 3
Sözlü Sınav 5 2 10
Toplam İş Yükü (saat) 97

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 1 5 1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 1 5 1 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 3 1 5 1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 4 1 5 1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek