Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
DASC18.204 | PASTANE ÜRÜNLERİ | Ders | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
Çeşitli hamur tekniklerini kullanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Öğretim Elemanı
1 | Pastacılığın genel kuralları, özelliklerini açıklar/sıralar |
2 | Mutfak atölyesi uygulamalarını gerçekleştirmek üzere kendine uygun günlük zaman planı oluşturur. |
3 | Günlük zaman planında ortaya çıkan aksaklıkları değerlendirerek gerekli önlemleri alır |
4 | Pastane bölümünü yönetebilir |
Birinci Öğretim
Dersin ön koşulu ya da eş koşulu yoktur.
Yok
Pastane ürünleri dersi, öğrencilere ileri seviye restoran tatlıları ve pastacılık ile ilgili gerekli teorik ve pratik beceriyi kazandırır. Öğrenci ileri pastacılıkta kullanılan teknikleri, malzemeleri ve ekipmanları tanır ve uygulayabilir.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Ders İçeriği, İşleyiş Yöntemi, Kaynaklar Ve Değerlendirme İle İlgili Bilgilendirme Pastacılık ekipmanları ve özellikleri Pastacılıkta kullanılan özel malzemeler ve kullanım teknikleri. | yok | yok |
2 | Ön Hazırlıklar /Basit Hamur ile Börekler Hazırlama, Ekmek Dekorları | yok | yok |
3 | Ön Hazırlıklar / Milföy Hamuru Hazırlama, Milföy Hamuru ile Yapılan Ürünler | yok | yok |
4 | Ön Hazırlıklar / Ekmek Çeşitleri Hazırlama, Poğaça /Çörek /Simit Çeşitleri, Pizza Çeşitlerini Hazırlama | yok | yok |
5 | Ön Hazırlıklar / Pişmiş Hamurdan Ürün Hazırlanması | yok | yok |
6 | Ön Hazırlıklar / Kek Çeşitleri Hazırlama, Yaş Pasta Hazırlama | yok | yok |
7 | Ön Hazırlıklar / Kuru Pasta Hamurlarından Ürünler Hazırlamak | yok | yok |
8 | Ara Sınav | yok | yok |
9 | Sütlü Tatlılar | yok | yok |
10 | Meyve Tatlıları | yok | yok |
11 | Özel Türk Tatlıları (Helva, Aşure vb.) Hazırlama | yok | yok |
12 | Dondurma ve Sorbe Çeşitleri | yok | yok |
13 | Uluslararası Mutfaklardan Tatlı Çeşitleri | yok | yok |
14 | Ön Hazırlıklar, Tart, Tartölet, Pay ve Kiş Hazırlama, Şekerleme ile Süsleme | yok | yok |
15 | Değerlendirme | yok | yok |
Öğretim Elemanı tarafından eğitim amaç ve içerik bilgilerine göre aşağıda detaylı bilgileri verilen ders kitabı* ve diğer verilen kaynaklar da referans alınarak hazırlanır ve dönem başında öğrencilere soft copy ve hard copy olarak dağıtılır. Kaynak kitap ve okuma önerileri öğrencilere dönem başında ilk hafta içerisinde açıklanır ve temin koşulları konusunda yol gösterir. İnternet ve Bilimsel Kaynaklardan Derlenmiş Ders notları ve Ürün Reçeteleri
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Tartışma | 14 | 2 | 28 |
Soru-Yanıt | 14 | 1 | 14 |
Takım/Grup Çalışması | 5 | 2 | 10 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 3 | 3 |
Sözlü Sınav | 5 | 2 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 97 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 1 | 5 | 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 1 | 5 | 1 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 1 | 5 | 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 4 | 1 | 5 | 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |