GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
DASC18.113 YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ VE İKRAM HİZMETLERİ Ders 1 1 3,00

Önlisans


Türkçe


Yiyecek-içecek hizmetleri üretim süreçleri, uygulamalar ve servis usullerini öğretmek, süreçlerin verimliliğini etkileyen değişkenleri analiz etmek. Yiyecek-içecek hizmetleri üretim süreçleri, uygulamalar ve servis usullerini öğretmek, süreçlerin verimliliğini etkileyen değişkenleri analiz etmek.


Öğr. Gör. Ahmet AHISKALI


1 Yiyecek içecek sektörüne yönelik bilgi sahibi olur.
2 Yiyecek içecek hizmetlerinde profesyonelliği tanımlayabilir.
3 Kurallarına uygun servis yapabilir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Yiyecek içecek endüstrisi, Müşteri ilişkileri, Yiyecek içecek servis ekipmanları, yiyecek ve içecek servisi


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Yiyecek içecek hizmetlerine tarihsel bakış
2 Yiyecek içecek endüstrisi
3 Yiyecek içecek hizmetlerinde profesyonellik
4 Personel nitelikleri
5 Beceri ve bilgi
6 Müşteri ilişkileri
7 Servise ön hazırlık
8 Ara sınav
9 Yiyecek içecek servis ekipmanları
10 Endüstride farklı servis uygulamaları
11 Klasik servis usulleri
12 Yemek servisi
13 Bar ve içecek servisi
14 Serviste yöneticinin rolü
15 Sofrada görgü
16 Final sınavı

Öğretim Elemanı Ders Notları Yiyecek İçecek Servisi, Anadolu Üniversitesi.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bütünleme Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 15 2 30
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 95

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 4 5 4 3 3 3 2
ÖÇ 2 5 4 3 5 4 4 4 1
ÖÇ 3 5 4 5 5 5 3 4 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek