GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
DASC18.SEC204 GIDA MEVZUATI VE KALİTE YÖNETİMİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 3,00

Önlisans


Türkçe


tüm dünyada ve ülkemizde uygulanan gıda mevzuatları ve kalite sistemleri hakkında bilgi sahibi olmak.


öğr.gör. Engin AYDIN Ğğr. gör. Uğur BAYRAM Öğr. Gör. Ahmet AHISKALI


1 Gıda mevzuatı ve kalite sistemleri hakkında bilgi sahibi olma.
2 Gıda Standartları ve Kontrol Kriterlerini açıklayabilecektir
3 Kalite kavramını ve kapsamını açıklar. Gıda kalite ögelerini işlevsel açıdan gruplandırır. Fizyolojik kalite ile insan sağlığı arasındaki ilişkiyi yorumlar. Hijyenik kalite ile gıda güvenliği arasındaki ilişkiyi açıklar. Kalite değişimi ile raf ömrü arasındaki ilişkiyi değerlendirir.
4 Gıda kodeksinin kapsamını ve önemini açıklar. Gıda kodeksi kapsamındaki başlıca düzenlemeleri özetler. Gıda kontrol sistemini ve bileşenlerini tanımlar. Gıda denetçilerinin görevlerini ve işlevlerini özetler.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


gıda maddeleri üreten iş yerlerinin sorumlulukları ve kalite sistemleri,gıda mevzuatının uygulanması


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gıda mevzuatı tarihçe ve tanımlar
2 Gıda mevzuatının önemi
3 Uluslararası Gıda Mevzuatı ve İlgili Kuruluşlar
4 dünyada ve ülkemizde uygulanan gıda kalite mevzuatları
5 dünyada ve ülkemizde uygulanan gıda kalite mevzuatları
6 dünyada ve ülkemizde uygulanan gıda kalite mevzuatları
7 türk gıda mevzuatı
8 Ara sınav
9 türk gıda mevzuatı
10 kalite sistemleri
11 kalite sistemleri
12 kalite sistemleri
13 Helal gıda yönetmeliği ve uygulanması
14 Sahte Gıda Üretimi ve Tüketicilerin Bilgilendirilmesi
15 Final sınavı

Türk G ıda Mevzuatı , Kalite yönetimi ve sistemleri TSE



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 45 45
Final Sınavı 1 45 45
Toplam İş Yükü (saat) 90

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 4 5
ÖÇ 2 5 4
ÖÇ 3 5
ÖÇ 4 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek