Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
DASC18.SEC103 | SOĞUK MUTFAK | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 2,00 |
Önlisans
Soğuk Mutfağa ait yemeklerin ve tekniklerin öğrenilmesi ve uygulanması
öğretim elemanı
1 | Mutfak eşyalarını tanır ve kullanır. |
2 | Soğuk Sosları, zeytinyağlıları, marinatları hazırlar. |
3 | Mezeleri, ordövrleri ve sandviç çeşitlerini hazırlar. |
4 | Soğuk çorbaları, soğuk deniz ürünlerini ve soğuk büfeleri hazırlar. |
Birinci Öğretim
yok
Yok
Genel olarak soğuk mutfağın tanıtılması, soğuk sosları, zeytinyağlıları, marinatlar, mezeler, ordövrler ve sandviç çeşitlerini hazırlar. Soğuk çorbaları, soğuk deniz ürünlerini ve soğuk büfe hazırlıkları
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Ders Tanıtımı, İşleyiş ve Kurallar | yok | yok |
2 | Mutfağın Tanıtılması | yok | yok |
3 | Genel Olarak soğuk Mutfağın Tanıtılması | yok | yok |
4 | Soğuk sosların ve türevlerinin tanıtılması | yok | yok |
5 | Zeytinyağlıların ve türlerinin öğrenilmesi ve uygulanması | yok | yok |
6 | Marinatlar, Mezeler ve Ordövrlerin öğrenilmesi ve uygulanması | yok | yok |
7 | Marinatlar, Mezeler ve Ordövrlerin öğrenilmesi ve uygulanması | yok | yok |
8 | Ara Sınav | yok | yok |
9 | Sandviç çeşitleri ve kanepelerin öğrenilmesi ve uygulanması | yok | yok |
10 | Sandviç çeşitleri ve kanepelerin öğrenilmesi ve uygulanması | yok | yok |
11 | Soğuk çorbaların öğrenilmesi ve uygulanması | yok | yok |
12 | Soğuk deniz ürünlerinin öğrenilmesi ve uygulanması | yok | yok |
13 | Soğuk deniz ürünlerinin öğrenilmesi ve uygulanması | yok | yok |
14 | Soğuk büfe hazırlığının öğrenilmesi | yok | yok |
15 | Soğuk büfe hazırlığının öğrenilmesi | yok | yok |
16 | Yarıyıl sonu sınavı | yok | yok |
Öğretim Elemanı tarafından eğitim amaç ve içerik bilgilerine göre aşağıda detaylı bilgileri verilen ders kitabı* ve diğer verilen kaynaklar da referans alınarak hazırlanır ve dönem başında öğrencilere soft copy ve hard copy olarak dağıtılır. Kaynak kitap ve okuma önerileri öğrencilere dönem başında ilk hafta içerisinde açıklanır ve temin koşulları konusunda yol gösterir. İnternet ve Bilimsel Kaynaklardan Derlenmiş Ders notları ve Ürün Reçeteleri
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
Uygulama/Pratik | 8 | 2 | 16 |
Problem Çözümü | 14 | 1 | 14 |
Tartışma | 5 | 1 | 5 |
Soru-Yanıt | 5 | 1 | 5 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 3 | 3 |
Toplam İş Yükü (saat) | 61 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 2 | 5 | 1 | 5 | 1 | 3 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | 3 | 5 | 5 | 1 |
ÖÇ 2 | 1 | 5 | 1 | 2 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 1 | 5 | 1 | 2 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 4 | 1 | 5 | 1 | 2 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |