Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
DASC18.118 | DÜNYA MUTFAKLARI-II | Ders | 1 | 2 | 3,00 |
Önlisans
Dünyadaki farklı mutfak kültürlerini, bu kültürlere özgü beslenme öğrenmek ve uygulamak
Bölüm Öğretim Elemanları
1 | Farklı ülkelerin yemeklerini ve özelliklerini bilir. |
2 | Dünya mutfak kültürü genel özelliklerini bilir. |
3 | Dünya beslenme alışkanlıklarını öğrenir. |
4 | Geleneksel Türk Mutfağı hakkında bilgi ve deneyim sahibi olur. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Çin Mutfağı, Hint Mutfağı, Japon Mutfağı, Kore Mutfağı, Malezya, Endonezya, Tayland ve Vietnam Mutfakları, Orta Doğu Mutfağı, Diğer Asya (Orta Asya, İran, Afganistan, Pakistan) Mutfakları, Afrika Mutfağının Tarihi, Coğrafyası, Dini İnanışları, Mutfak Kültürü, O Ülke Mutfağına Özgü Kavramlar, Terimler ve Özellikleri, O ülke Mutfağına Özgü Araç-Gereç, Yöntem, Teknik ve Ekipmanlar, O Ülke Mutfağına Özgü Yemek Pişirme Yöntemleri, O Ülke Mutfağına Özgü Yiyecek-İçecek Ritüellleri, O Ülke Mutfağına Ait Öğünler, Yiyecek ve Özellikleri, İçecek ve Özellikleri ve Servis Şekli, O Ülke Mutfağına Ait Tarif Örnekleri, Örf ve Adetlere Göre Yemek Hazırlamak, Yeni Yemek Tarifleri Tasarlamak, Yeni Yapılan Yemeği Tadıma Sunma, Yapılan Yemeği Fotoğraflamak
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Çin Mutfağı | ||
2 | Çin Mutfağı Ders Uygulaması | ||
3 | Hint Mutfağı | ||
4 | Hint Mutfağı Ders Uygulaması | ||
5 | Japon Mutfağı | ||
6 | Japon Mutfağı Ders Uygulaması | ||
7 | Kore Mutfağı | Kore Mutfağı Ders Uygulaması | |
8 | Ara Sınav | ||
9 | Kore Mutfağı Ders Uygulaması | ||
10 | Malezya, Endonezya, Tayland ve Vietnam Mutfakları | ||
11 | Malezya, Endonezya, Tayland, Vietnam Mutfakları Ders Uygulaması | ||
12 | Orta Doğu Mutfağı | ||
13 | Orta Doğu Ülkeleri Mutfakları Ders Uygulaması | ||
14 | Diğer Asya Mutfakları (Orta Asya, İran, Afganistan, Pakistan) ve Afrika Mutfağı | Afirka Mutfağı Ders Uygulaması | |
15 | Diğer Asya Mutfakları (Orta Asya, İran, Afganistan, Pakistan) Ders Uygulaması | ||
16 | Final Sınavı |
Sarıışık. M. 2017. Uluslararası Gastronomi. Detay Yayıncılık. Ankara. Yıldız. E., Sarıışık. M., Doğdubay. M., Kurnaz. A., Güldemir. O., Mil. B., Durlu Özkaya. F. 2016. Dünya Mutfakları-I. Anadolu Üniversitesi Yayınları. Eskişehir. Çelik. Ö., Atar. Y. 2017. Dünya Mutfakları-II. Anadolu Üniversitesi Yayınları. Eskişehir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 10 |
Uygulama/Pratik | 9 | 90 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Ev Ödevi | 7 | 1 | 7 |
Toplam İş Yükü (saat) | 90 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 3 | 3 | |||||||||||||
ÖÇ 2 | 3 | 3 | |||||||||||||
ÖÇ 3 | 3 | 3 | |||||||||||||
ÖÇ 4 | 4 | 3 |