GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
DASC18.118 DÜNYA MUTFAKLARI-II Ders 1 2 3,00

Önlisans



Dünyadaki farklı mutfak kültürlerini, bu kültürlere özgü beslenme öğrenmek ve uygulamak


Bölüm Öğretim Elemanları


1 Farklı ülkelerin yemeklerini ve özelliklerini bilir.
2 Dünya mutfak kültürü genel özelliklerini bilir.
3 Dünya beslenme alışkanlıklarını öğrenir.
4 Geleneksel Türk Mutfağı hakkında bilgi ve deneyim sahibi olur.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Çin Mutfağı, Hint Mutfağı, Japon Mutfağı, Kore Mutfağı, Malezya, Endonezya, Tayland ve Vietnam Mutfakları, Orta Doğu Mutfağı, Diğer Asya (Orta Asya, İran, Afganistan, Pakistan) Mutfakları, Afrika Mutfağının Tarihi, Coğrafyası, Dini İnanışları, Mutfak Kültürü, O Ülke Mutfağına Özgü Kavramlar, Terimler ve Özellikleri, O ülke Mutfağına Özgü Araç-Gereç, Yöntem, Teknik ve Ekipmanlar, O Ülke Mutfağına Özgü Yemek Pişirme Yöntemleri, O Ülke Mutfağına Özgü Yiyecek-İçecek Ritüellleri, O Ülke Mutfağına Ait Öğünler, Yiyecek ve Özellikleri, İçecek ve Özellikleri ve Servis Şekli, O Ülke Mutfağına Ait Tarif Örnekleri, Örf ve Adetlere Göre Yemek Hazırlamak, Yeni Yemek Tarifleri Tasarlamak, Yeni Yapılan Yemeği Tadıma Sunma, Yapılan Yemeği Fotoğraflamak


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Çin Mutfağı
2 Çin Mutfağı Ders Uygulaması
3 Hint Mutfağı
4 Hint Mutfağı Ders Uygulaması
5 Japon Mutfağı
6 Japon Mutfağı Ders Uygulaması
7 Kore Mutfağı Kore Mutfağı Ders Uygulaması
8 Ara Sınav
9 Kore Mutfağı Ders Uygulaması
10 Malezya, Endonezya, Tayland ve Vietnam Mutfakları
11 Malezya, Endonezya, Tayland, Vietnam Mutfakları Ders Uygulaması
12 Orta Doğu Mutfağı
13 Orta Doğu Ülkeleri Mutfakları Ders Uygulaması
14 Diğer Asya Mutfakları (Orta Asya, İran, Afganistan, Pakistan) ve Afrika Mutfağı Afirka Mutfağı Ders Uygulaması
15 Diğer Asya Mutfakları (Orta Asya, İran, Afganistan, Pakistan) Ders Uygulaması
16 Final Sınavı

Sarıışık. M. 2017. Uluslararası Gastronomi. Detay Yayıncılık. Ankara. Yıldız. E., Sarıışık. M., Doğdubay. M., Kurnaz. A., Güldemir. O., Mil. B., Durlu Özkaya. F. 2016. Dünya Mutfakları-I. Anadolu Üniversitesi Yayınları. Eskişehir. Çelik. Ö., Atar. Y. 2017. Dünya Mutfakları-II. Anadolu Üniversitesi Yayınları. Eskişehir.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 10
Uygulama/Pratik 9 90
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bütünleme Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Uygulama/Pratik 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5
Ev Ödevi 7 1 7
Toplam İş Yükü (saat) 90

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 3 3
ÖÇ 2 3 3
ÖÇ 3 3 3
ÖÇ 4 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek