GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
DASC18.SEC218 MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli Ders Grubu 2 4 3,00

Önlisans


İngilizce


Öğrencilerin günlük iletişim ve gelecek akademik çalışmaları için elzem olan dil bilgi ve becerisini onlara kazandırmak ve İngilizceye karşı olumlu bir tutum geliştirmelerini sağlamak


Öğr. Gör. Yelda YILMAZ


1 Mesleki yabancı dil bilgisine sahip olur ve konuşabilir.
2 Mesleki kavram ve tanımları kullanabilir.
3 Yemek pişirme tekniklerini yabancı dilde ifade edebilir.
4 Mutfak organizasyonunu ve görev tanımlarını yabancı dilde ifade edebilir.
5 Mesleki olarak yaşantısını yabancı dil ile sürdürebilir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı, Mesleki terim, kavram ve terminoloji, Kişisel bakım, Hijyen ve sanitasyon, Bulaşık yıkama ve çöp atma , Yemek pişirme, Türk mutfağına özgü yemekler, Mutfak ekipmanları


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 UNİT 1: An Introduction to the Catering Industry (pp.4-5) Vocabulary: Categories of catering, Venues, Services, Types of catering outlet
2 UNİT 1: An Introduction to the Catering Industry (pp.6-7) Vocabulary: Categories of catering, Venues, Services, Types of catering outlet
3 Unit 2: The Restaurant: Meet the Staff (pp.8-9) Vocabulary: Kitchen staff, Front-of-house staff
4 Unit 2: The Restaurant: Meet the Staff (pp.10-11) Vocabulary: Kitchen staff, Front-of-house staff
5 Unit 3: Clothes and Personal Hygiene (12-13) Vocabulary: Clothes, Hygiene
6 Unit 3: Clothes and Personal Hygiene (14-15) Vocabulary: Clothes, Hygiene
7 Ara Sınava Hazırlık, Konuların Gözden Geçirilmesi
8 Ara Sınav
9 Unit 4: In the kitchen (pp.16-17) Vocabulary: Kitchen areas, Kitchen machinery and equipment, Materials
10 Unit 4: In the kitchen (pp.18-19) Vocabulary: Kitchen areas, Kitchen machinery and equipment, Materials
11 Unit 5: Different Foods, Different Cooking Methods (pp.20-21) Vocabulary: Food, Nutrients, Cooking techniques
12 Unit 5: Different Foods, Different Cooking Methods (pp.22-23) Vocabulary: Food, Nutrients, Cooking techniques
13 Unit 6: Preparing the Menu (pp.24-25) Vocabulary: Dishes, Courses, Types of menus
14 Unit 6: Preparing the Menu (pp.26-27) Vocabulary: Dishes, Courses, Types of menus
15 Final sınava hazırlık, Öğrenilen konuların tekrar edilmesi
16 Final Sınavı

Flash on English for Cooking, Catering & Reception



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bütünleme Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 1 7
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 1 14
Ev Ödevi 6 1 6
Toplam İş Yükü (saat) 86

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 4
ÖÇ 2 4
ÖÇ 3 5
ÖÇ 4 5
ÖÇ 5 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek