Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
DASC18.SEC218 | MESLEKİ YABANCI DİL | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
İngilizce
Öğrencilerin günlük iletişim ve gelecek akademik çalışmaları için elzem olan dil bilgi ve becerisini onlara kazandırmak ve İngilizceye karşı olumlu bir tutum geliştirmelerini sağlamak
Öğr. Gör. Yelda YILMAZ
1 | Mesleki yabancı dil bilgisine sahip olur ve konuşabilir. |
2 | Mesleki kavram ve tanımları kullanabilir. |
3 | Yemek pişirme tekniklerini yabancı dilde ifade edebilir. |
4 | Mutfak organizasyonunu ve görev tanımlarını yabancı dilde ifade edebilir. |
5 | Mesleki olarak yaşantısını yabancı dil ile sürdürebilir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı, Mesleki terim, kavram ve terminoloji, Kişisel bakım, Hijyen ve sanitasyon, Bulaşık yıkama ve çöp atma , Yemek pişirme, Türk mutfağına özgü yemekler, Mutfak ekipmanları
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | UNİT 1: An Introduction to the Catering Industry (pp.4-5) Vocabulary: Categories of catering, Venues, Services, Types of catering outlet | ||
2 | UNİT 1: An Introduction to the Catering Industry (pp.6-7) Vocabulary: Categories of catering, Venues, Services, Types of catering outlet | ||
3 | Unit 2: The Restaurant: Meet the Staff (pp.8-9) Vocabulary: Kitchen staff, Front-of-house staff | ||
4 | Unit 2: The Restaurant: Meet the Staff (pp.10-11) Vocabulary: Kitchen staff, Front-of-house staff | ||
5 | Unit 3: Clothes and Personal Hygiene (12-13) Vocabulary: Clothes, Hygiene | ||
6 | Unit 3: Clothes and Personal Hygiene (14-15) Vocabulary: Clothes, Hygiene | ||
7 | Ara Sınava Hazırlık, Konuların Gözden Geçirilmesi | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Unit 4: In the kitchen (pp.16-17) Vocabulary: Kitchen areas, Kitchen machinery and equipment, Materials | ||
10 | Unit 4: In the kitchen (pp.18-19) Vocabulary: Kitchen areas, Kitchen machinery and equipment, Materials | ||
11 | Unit 5: Different Foods, Different Cooking Methods (pp.20-21) Vocabulary: Food, Nutrients, Cooking techniques | ||
12 | Unit 5: Different Foods, Different Cooking Methods (pp.22-23) Vocabulary: Food, Nutrients, Cooking techniques | ||
13 | Unit 6: Preparing the Menu (pp.24-25) Vocabulary: Dishes, Courses, Types of menus | ||
14 | Unit 6: Preparing the Menu (pp.26-27) Vocabulary: Dishes, Courses, Types of menus | ||
15 | Final sınava hazırlık, Öğrenilen konuların tekrar edilmesi | ||
16 | Final Sınavı |
Flash on English for Cooking, Catering & Reception
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 1 | 7 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ev Ödevi | 6 | 1 | 6 |
Toplam İş Yükü (saat) | 86 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 4 | ||||||||||||||
ÖÇ 2 | 4 | ||||||||||||||
ÖÇ 3 | 5 | ||||||||||||||
ÖÇ 4 | 5 | ||||||||||||||
ÖÇ 5 | 4 |