Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GBP-201 | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ II | Ders | 1 | 2 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı, meyve ve sebzelerden elde edilen salça, kurutulmuş meyve, meyve suyu, reçel-marmelat ve ketçap gibi gıda ürünlerinin üretim teknolojilerini, kullanılan teknikleri ve kalite kriterleri hakkında bilgi vermektir.
1 | Salça üretiminin temel noktaları, muhafaza ve kalite kriterleri hakkında bilgi sahibi olur |
2 | Kuruma olayının temel mantığını kavrar, meyve-sebzelerin kurutma teknolojilerini bilir |
3 | Meyve suyu üretimi, evaporasyon, filtrasyon, berrak ve pulplu meyve suyu üretimini öğrenir. |
4 | Meyve suyu kalite kriterleri ve muhafazası hakkında bilgi sahibi olur |
5 | Reçel, marmelat ve ketçap üretim teknolojileri hakkında bilgi sahibi olur |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Salça üretimi, kurutmanın temel mantığı ve meyve-sebzelerin kurutulması, meyve suyu üretim teknikleri, filtrasyon ve evaporasyon, reçel-marmelat üretim ve ketçap üretim teknolojisi
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Salça Üretim Teknolojisi-1 | ||
2 | Salça Üretim Teknolojisi-2 | ||
3 | Gıdalarda Kurutma Teknolojisi | ||
4 | Meyve ve Sebzelerin Kurutulması-1 | ||
5 | Meyve ve Sebzelerin Kurutulması-2 | ||
6 | Meyve Suyu Üretim Teknolojisi | ||
7 | Durultma, Berraklaştırma ve Berrak Meyve Suyu Üretimi | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Meyve Sularının Konsantrasyon Yöntemleri | ||
10 | Meyve Sularında Filtrasyon | ||
11 | Pulpu Meyve Suyu Üretimi | ||
12 | Reçel ve Marmelat Teknolojisi-1 | ||
13 | Reçel ve Marmelat Teknolojisi-2 | ||
14 | Ketçap Üretim Teknolojisi | ||
15 | Genel Tekrar |
Cemeroğlu, B., (2013). Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Cilt 2. Ankara: Bizim Grup Basımevi.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 4 | 28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 7 | 4 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 114 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 4 | 2 | 5 | 4 | 2 | 5 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 | 2 | 2 | 1 |
ÖÇ 2 | 3 | 2 | 5 | 4 | 2 | 5 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 | 2 | 2 | 1 |
ÖÇ 3 | 3 | 2 | 3 | 4 | 2 | 5 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 | 2 | 2 | 1 |
ÖÇ 4 | 4 | 2 | 5 | 4 | 2 | 5 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 | 2 | 2 | 1 |
ÖÇ 5 | 4 | 2 | 5 | 4 | 2 | 5 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 | 2 | 2 | 1 |