GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GTP-418 ÖZEL GIDA ÜRÜNLERİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 3,00

Önlisans



Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolünün kazandırılması amaçlanmaktadır. Geleneksel veya geleneksel olmayan ticari önemi olan gıdaların üretim teknolojilerini tanıtmak ve yasalar karşısındaki limitlerini anlatmaktır.



1 Özel gıdaların üretimi hakkında bilgi sahibi olma

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Bal işlenmesi, Pekmez Üretimi, Çikolata Üretimi, Lokum Üretimi, Tahin Helvası Üretimi, Yumuşak Şeker Üretimi, Sert Şeker Üretimi, Ketçap ve mayonez üretimi, Toz halindeki gıda ürünleri üretimi konuları ve bu üretimlerin kalite kontrol aşamaları ve uygulamalarının öğretilmesi. Çay, şeker, çikolata, kaplama çikolata, imitasyon çikolata, kahve, instant kahve, cips, şekerlemelerin pişirilmesi, doğal ve yapay şekerler, kestane şekeri, pişmaniye, lokum, leblebi üretim teknolojilerini mevzuatlarla bilgilendirmek.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Bal işlenmesini kontrol etmek
2 Bal işlenmesini kontrol etmek Pekmez Üretimini Kontrol Etmek
3 Pekmez Üretimini Kontrol Etmek
4 Çikolata Üretimini Kontrol Etmek
5 Çikolata Üretimini Kontrol Etmek
6 Lokum Üretimini Kontrol Etmek Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek
7 Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek
8 Ara sınav
9 Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek
10 Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek
11 Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek
12 Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek
13 Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek
14 Çay üretimini kontrol etmek
15 Kahve üretimini kontrol etmek
16 Final

Altan, A. Özel Gıdalar Teknolojisi. ÇÜ Ziraat Fakültesi. Adana, 2011.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Alan Gezisi 4 8 32
Bireysel Çalışma 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 1 7
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 1 7
Toplam İş Yükü (saat) 90

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 4 5 2 2 2 2 2 5 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek