Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GTP-214 | ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 2,00 |
Önlisans
Öğrencilere alkol fermantasyonu, alkollü içecek türleri, alkollü içecek endüstrisi ve daha fazlası hakkında mesleki anlamda ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri kazandırmak
1 | Çeşitli içeceklerin servisinin öğrenilmesi |
2 | Alkollü içeceklerde duyusal değerlendirmenin nasıl yapılacağı hususunda bilgi sahibi olma |
3 | Çeşitli alkollü içecekleri tanıma |
4 | Alkollü içeceklerin hammaddeleri, üretim süreçleri ve üretim özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Alkolün Tanımı ve Tarihçesi, Damıtma Yöntemleri, Fermentasyon Teknolojisi, Bira Yapımı, Brendi, Cin Ve Votka, Grappa, İspirto, Raki Üretimi, Rum(Rom), Viski, Şarap Teknolojisi
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Alkolün Tanımı ve Tarihçesi | ||
2 | Damıtma ve Damıtma Yöntemleri | ||
3 | Fermentasyon Teknolojisi-1 | ||
4 | Fermentasyon Teknolojisi-2 | ||
5 | Bira Teknolojisi | ||
6 | Brendi | ||
7 | Cin ve Votka | ||
8 | ARA SINAV | ||
9 | Grappa, İspirto, Rum(Rom) | ||
10 | Rakı Üretimi | ||
11 | Viski | ||
12 | Şarap Teknolojisi-1 | ||
13 | Şarap Teknolojisi-2 | ||
14 | Alkollü içeceklerin servisi | ||
15 | Alkollü içeceklerde duyusal değerlendirme | ||
16 | FİNAL SINAVI |
Distile Alkollü İçkiler Teknolojisi Prof.Dr. Nihat Aktan, Yük.Müh.Hatice Kalkan Malt ve Bira Teknolojisi (İsmet Türker) Şarap Teknolojisi Prof.Dr. Nihat Aktan, Dr. Hatice Kalkan
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Uygulama/Pratik | 2 | 8 | 16 |
Soru-Yanıt | 14 | 2 | 28 |
Ev Ödevi | 2 | 4 | 8 |
Toplam İş Yükü (saat) | 56 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 5 | 2 | 1 | 2 | ||||||||||
ÖÇ 2 | 4 | 3 | 2 | 4 | ||||||||||
ÖÇ 3 | 3 | 2 | 4 | 2 | 3 | |||||||||
ÖÇ 4 | 3 | 5 | 5 | 2 | 3 |