GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GTP-214 ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 1 2 2,00

Önlisans



Öğrencilere alkol fermantasyonu, alkollü içecek türleri, alkollü içecek endüstrisi ve daha fazlası hakkında mesleki anlamda ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri kazandırmak



1 Çeşitli içeceklerin servisinin öğrenilmesi
2 Alkollü içeceklerde duyusal değerlendirmenin nasıl yapılacağı hususunda bilgi sahibi olma
3 Çeşitli alkollü içecekleri tanıma
4 Alkollü içeceklerin hammaddeleri, üretim süreçleri ve üretim özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Alkolün Tanımı ve Tarihçesi, Damıtma Yöntemleri, Fermentasyon Teknolojisi, Bira Yapımı, Brendi, Cin Ve Votka, Grappa, İspirto, Raki Üretimi, Rum(Rom), Viski, Şarap Teknolojisi


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Alkolün Tanımı ve Tarihçesi
2 Damıtma ve Damıtma Yöntemleri
3 Fermentasyon Teknolojisi-1
4 Fermentasyon Teknolojisi-2
5 Bira Teknolojisi
6 Brendi
7 Cin ve Votka
8 ARA SINAV
9 Grappa, İspirto, Rum(Rom)
10 Rakı Üretimi
11 Viski
12 Şarap Teknolojisi-1
13 Şarap Teknolojisi-2
14 Alkollü içeceklerin servisi
15 Alkollü içeceklerde duyusal değerlendirme
16 FİNAL SINAVI

Distile Alkollü İçkiler Teknolojisi Prof.Dr. Nihat Aktan, Yük.Müh.Hatice Kalkan Malt ve Bira Teknolojisi (İsmet Türker) Şarap Teknolojisi Prof.Dr. Nihat Aktan, Dr. Hatice Kalkan



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Uygulama/Pratik 2 8 16
Soru-Yanıt 14 2 28
Ev Ödevi 2 4 8
Toplam İş Yükü (saat) 56

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 5 2 1 2
ÖÇ 2 4 3 2 4
ÖÇ 3 3 2 4 2 3
ÖÇ 4 3 5 5 2 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek