GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GTP.UYG-206 STAJ Ders 2 4 5,00

Önlisans


Türkçe


Gıda teknikerliği alanında tecrübe sahibi olmak



1 Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini uygulayabilecek teorik ve pratik bilgilere sahip olur.
2 Gıda analiz laboratuarlarında kalite ve kontrol için gerekli cihazları tanır ve kullanır.
3 Gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun üretim yapılabilmesi için gerekli koşul ve kuralları kavrar ve uygular.
4 Gıda endüstrisinde kullanılan makine ve ekipmanların temel prensiplerini kavrar, ekipmanları kullanabilecek düzeyde bilgiye sahip olur.
5 Mesleği ile ilgili sorumlulukları alarak sorumlulukları çerçevesinde etkili iletişim kurabilir.

Birinci Öğretim


Yok


yok


Gıda alanında hizmet veren kamu veya özel kuruluşta staj yapmak


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Eğitim - Öğretim Süresi ( 14. Hafta) Boyunca Staj Uygulaması Staj Uygulaması

-



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Evet


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 7 6 42
Final Sınavı 7 7 49
Derse Katılım 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 119

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 5 5 4 3 5 3 5 4
ÖÇ 2 3 4 4 5 3 4 5
ÖÇ 3 3 3 3 5 5
ÖÇ 4 4 3 5 3 5 4
ÖÇ 5 2 5 3 4 3 5 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek