Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GTP-104 | SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Ders | 1 | 2 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilerin süt ve süt ürünleri işleme teknolojisi, çiğ süt ve işlenmiş süt ürünlerinin kalite kriterleri hakkında bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır.
1 | Öğrenci süt bileşimini ve beslenme açısından önemini kavrar. |
2 | Öğrenci sütün fiziko-kimyasal özelliklerini öğrenir. |
3 | Öğrenci sütteki muhtemel yabancı maddeleri öğrenir. |
4 | Öğrenci süte uygulanan teknolojik ön işlemler hakkında bilgi sahibi olur. |
5 | İçme sütü ve süt ürünlerinin üretim teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Ders içerisinde sütün bileşimi ve özellikleri, yabancı maddeler, teknolojik ön işlemler ve üretim teknolojileri bulunmaktadır.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Süt Bilimine Giriş | ||
2 | Süt Bileşimini Etkileyen Faktörler | ||
3 | Sütün Kimyasal Bileşimi ve Fiziko-kimyasal özellikleri-1 | ||
4 | Sütün Kimyasal Bileşimi ve Fiziko-kimyasal özellikleri-1 | ||
5 | Süte Bulaşan Yabancı Maddeler | ||
6 | Sütün Toplanması ve Fabrikaya Kabulü | ||
7 | Süte Uygulanan Ön Teknolojik İşlemler-1 | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Süte Uygulanan Ön Teknolojik İşlemler-1 | ||
10 | İçme Sütü Teknolojisi | ||
11 | Peynir Teknolojisi-1 | ||
12 | Peynir Teknolojisi-2 | ||
13 | Yoğurt Teknolojisi | ||
14 | Tereyağı Teknolojisi | ||
15 | Dondurma Teknolojisi | ||
16 | Final Exam |
Süt Teknolojisi- Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ, Sidaş Medya, Ankara, 2021, Diğer akademik makaleler.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 15 | 2 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 15 | 2 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 90 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 3 | 2 | 5 | 2 | 2 | 3 | 2 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 |
ÖÇ 2 | 4 | 2 | 5 | 2 | 2 | 3 | 2 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
ÖÇ 3 | 4 | 2 | 5 | 3 | 2 | 5 | 2 | 1 | 5 | 4 | 4 | 2 | 2 | 2 |
ÖÇ 4 | 3 | 2 | 5 | 3 | 2 | 4 | 2 | 2 | 2 | 3 | 4 | 2 | 2 | 2 |
ÖÇ 5 | 3 | 2 | 5 | 3 | 2 | 4 | 2 | 2 | 2 | 3 | 4 | 2 | 2 | 2 |