GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GTP-104 SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Ders 1 2 3,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilerin süt ve süt ürünleri işleme teknolojisi, çiğ süt ve işlenmiş süt ürünlerinin kalite kriterleri hakkında bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır.



1 Öğrenci süt bileşimini ve beslenme açısından önemini kavrar.
2 Öğrenci sütün fiziko-kimyasal özelliklerini öğrenir.
3 Öğrenci sütteki muhtemel yabancı maddeleri öğrenir.
4 Öğrenci süte uygulanan teknolojik ön işlemler hakkında bilgi sahibi olur.
5 İçme sütü ve süt ürünlerinin üretim teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Ders içerisinde sütün bileşimi ve özellikleri, yabancı maddeler, teknolojik ön işlemler ve üretim teknolojileri bulunmaktadır.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Süt Bilimine Giriş
2 Süt Bileşimini Etkileyen Faktörler
3 Sütün Kimyasal Bileşimi ve Fiziko-kimyasal özellikleri-1
4 Sütün Kimyasal Bileşimi ve Fiziko-kimyasal özellikleri-1
5 Süte Bulaşan Yabancı Maddeler
6 Sütün Toplanması ve Fabrikaya Kabulü
7 Süte Uygulanan Ön Teknolojik İşlemler-1
8 Ara Sınav
9 Süte Uygulanan Ön Teknolojik İşlemler-1
10 İçme Sütü Teknolojisi
11 Peynir Teknolojisi-1
12 Peynir Teknolojisi-2
13 Yoğurt Teknolojisi
14 Tereyağı Teknolojisi
15 Dondurma Teknolojisi
16 Final Exam

Süt Teknolojisi- Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ, Sidaş Medya, Ankara, 2021, Diğer akademik makaleler.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 15 2 30
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 15 2 30
Toplam İş Yükü (saat) 90

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 3 2 5 2 2 3 2 1 1 1 2 2 2 2
ÖÇ 2 4 2 5 2 2 3 2 1 1 2 2 2 2 2
ÖÇ 3 4 2 5 3 2 5 2 1 5 4 4 2 2 2
ÖÇ 4 3 2 5 3 2 4 2 2 2 3 4 2 2 2
ÖÇ 5 3 2 5 3 2 4 2 2 2 3 4 2 2 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek